Da li je to Srđan Ðoković najavio kraj Novakove karijere?

Novak Đoković i dalje u 36. godini života igra vrhunski tenis što je pokazao i ove godien sa dve grend slem titule i i finalom Vimbldona.

Ipak, mnogi se pitaju kada će biti kraj njegove karijere i do kada će moći da igra na najvišem nivou.

Iako je to zabranjena tema u timu Novaka Đokovića, njegov otac Srđan je pričao o tome u dokumentarnom serijalu „Novak ne ispričane priče“ na sajtu „Sportala“.

Srđan smatra da je Novak već trebalo da ode u penziju.

„Da neki mladi, drugi zauzmu svoje mesto, pa da on polako… Ne da je kraj, ali za jedno godinu i po dana… Moja je želja kao oca, odnosno ja sam mislio da odavno treba da prestane da se bavi ovim strašno teškim poslom. Ovo nije sport, ovo je strašno težak posao, u svakom pogledu i fizički i psihički. Jer on od života ima i dalje vrlo malo jer je on maksimalno posvećen ovom poslu, evo već 30 godina i ne odustaje od toga ni makac“, istakao je Srđan Đoković.

On ističe da što se njega tiče, Novak je sve njegove želje kao teniser ostvario pre mnogo godina.

„Sve moje želje je Novak već ispunio pre sedam-osam godina. Ovo ostalo je sve bonus neverovatan. Ali to nije ceo njegov život, tenis je samo jedan segment njegovog života. On će tek biti priznat i poznat u svetu po tome šta bude radio posle ovog sveta tenisa iz kojeg će izaći, nadam se, sledeće godine.“

Autor: Nova.rs

Foto: Screenshot/Youtube/Sportal