Da li je ovo realno: FIFA šef Infantino pravio selfije kraj otvorenog kovčega na Peleovoj sahrani (foto)

Pred istek stare godine, 30. decembra preminuo je legendani fudbaler Pele, a njegova sahrana obavljena je 3. januara u Santosu, priobalnom gradiću u blizini Sao Paola.

Upravo u Santosu, Pele je proveo 18 godina svoje najplodnije karijere u istoimenom klubu sa kojim je osvojio više puta titule Brazila i Južne Amerike.

Upravo zbog toga, komemoracija je organizovana na stadionu „Nilton Santos“ gde je na centru terena postavljena platforma na kojoj se nalazio otvoren kovčeg sa telom proslavljenog fudbalera, od koga su se oprostile na hiljade fanova fudbala i Brazilaca uopšte.

Komemoraciji je prisustvovao i predsednik FIFA Ðani Infantino (Gianni Infantino), koji je svojim ponašanjem šokriao mnoge, toliko da su mnogi doživeli transfer blama.

Foto: EPA-EFE

Naime, Infantino je tik uz posmrtne ostatke Pelea pravio selfije sa Peleovom rodbinom i prijateljima i sve to kačio na svoje društvene mreže.

Šef FIFA-e je ovim činom otišao još par lestvica niže nego što je njegov prijatelj, u međuvremenu omraženi tusrki kuvar Salt Bea koji je smarao Argentinsku reprezentaciju u Kataru za fotkanje, a pristup terenu mu je omogućio upravo Ðani Infantino.

Tekst: Svet Dijaspore / S.N.