BEČKA POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Autor videa saslušan, dete viđeno na tramvajskoj stanici u 1. becirku juče u 20 časova!

Nakon toga što se na društvenim mrežama i medijima pojavio snimak iz Beča na kome se vidi devojčica koja liči na Danku Ilić (2) koja je nestala  pre šest dana u okolini Bora,   

Bečka policija je pokrenula istragu i ispitala autora video zapisa, državljanina Srbije koji živi u prestonici Austrije.

Ovu informacijuobjavio je austrijski portal „Kleine Zeitung“, a  portparol bečke policije Markus Ditrih (Markus Dietrich) tom prilikom je izjavio: „Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je muškarac napravio. Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku“.

Kako je nastao video…

Bečka policija potvrđuje da je državljanin Srbije koji živi u Beču rekao da je u subotu uveče oko 20 časova na tramvajskoj stanici u centru Beča, bez toga da su naveli tacan naziv stanice, video dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji, u pratnji dve žene. Zatim je kontaktirao srpske vlasti. Oni su se obratili bečkoj policiji sa zahtevom za istragu.

Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju u Srbiji na broj telefona 192 ili policiju u Austriji na broj telefona 133.

U međuvremenu na društvenoj mreži „X“ sa službenog naloga oglasila se i Ambasada Republike Srbije u Beču sa molbom i brojevima telefona:

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac / Svet Dijaspore // Izvor: Kleine Zeitung