BEČ OD SINOĆ BOGATIJI ZA JEDNO SJAJNO MESTO: Otvoren prvi kabare za naše ljude! (VIDEO)

Došao je i taj dan! Beč je od sinoć bogatiji za još jedno mesto na kome će se okupljati naši ljudi – ovog puta sa sasvim drugačijim konceptom od ostalih mesta za zabavu.

Naime, sinoć je u ulici Kaiserstrasse 93 u 7. bečkom bicirku u sklopu udruženja “R&B Musikverein”, otvoren kabare simboličnog naziva –  „Kaiser Cabaret“ – koji aludira na na naziv ulice u kojoj se klub nalazi.

Na otvaranju ovog, sad već sa tendencijom da postane kultno mesto u gradu, Carskog kabarea (prevod sa nemačkog), zvanice i goste dočekao je crveni tepih, a domaćini su ih pozdravljali u kostimima dvadesetih godina prošlog veka, što je bilo iznenađenje za sve koji su sinoć kročili u “Kaiser Cabaret”.

Klub, mali ali sa puno ukusa opremljen, u kome je odisao duh davno prošlih vremena kada je nastao kult kabarea, raspoloženo osoblje u sajnim kostimima, kao i šaroliki program, doprineli su da gotovo svi posetioci dožive jednu čarobnu noć.

Čast da prvi nastupi u novootvoreom klub, pripala je Stand Up komičaru Neši Bridžisu, koji je nastupio sinoć na otvaranju, ali će zbog velikog interesovanja Bečlija nastupiti i večeras, međutim, karata više nema.

Više sreće drugi put.

Za muzički deo programa pobrinuo se “R&B Club Band” koji je izvodio melodije od džez standarda i svinga, pa sve do legendarnih šansona kao što je “Devojko mala” koju je šezdesitih godina otpevao Vlastimir Ðuza Stojiljković kao noseću numeru za film “Ljubav i moda”.

Imajući u vidu onu staru “Po jutru se dan poznaje” kao i kakav je odjek otvaranje “Kaiser Cabareta” izazvalo među našim Bečlijama, ovaj klub tek očekuje trijumf – koji sjajnom timu “Carskog kabarea” želi redakcija portal Svet Dijaspore.

“Život je kabare!” – (Lajzaa Mineli)

Uskoro informacije sa novim programom…

Dream Team: Usnija i Pišta Buligović sa ćerkom i poslovnim partenrom Jovanom Radujkom
Neša Bridžis je prvi komičar koji je nastupio u klubu, uskoro i druga imena ex YU Stand Up scene
Neša Bridžis sa fanom
Život je kabare! – Izvolite uđite!

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Fotos & Videos Copyright: Svet Dijsapore