Ambasador u Beču NJ.E. Marko Blagojević o slučaju nestale devojčice: “U kontaktu smo sa nadležnima u Austriji i Srbiji“

Već šest dana traje potraga za malom Dankom Ilić (2) koja je nestala u okolini Bora, a danas je nakon objave video zapisa nastalog sinoć u Beču, a na kome se vidi devojčica koja liči na nestalu devojčicu, fokus proširen i na glavni grad Austrije.

Bečka policija pokrenula je istragu te ispitala autora video zapisa, o čemu smo već pisali: BEČKA POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Autor videa saslušan, dete viđeno na tramvajskoj stanici u 1. becirku juče u 20 časova! – SVET+ (svetplus.eu).

Ambasada Republike Srbije u Austriji celog dana u pripravnosti

Redakcija portala Svet Dijaspore, uspela je da dobije izjavu NJ.E. Marka Blagojevića, ambasadora Republike Srbije u Austriji koji je izjavio je da je Ambasada u stalnom kontaktu sa našim i austrijskim nadležnim organima i čini sve da se utvrdi da li se na teritoriji Austrije nalazi maloletna Danka Ilić, koja je pre šest dana nestala u Boru.

„Mi smo na društvenim mrežama objavili apel svima koji imaju bilo kakve informacije da se jave nama, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Mi smo dostupni 24 sata, na dežurnom telefonu i u Ambasadi, u vezi sa svim eventualnim informacijama koje bi potvrdile identitet nestale devojčice“, rekao je ambasador Blagojević, te je istakao da je Ambasada Republike Srbije u koordinaciji sa nadležnim službama u Srbiji i Austriji, koje se bave ovim slučajem i da je trenutno najvažnije da se proveri ko su ljudi sa snimka, kako bi se utvrdilo da li je devojčica koja je bila sa njima zapravo mala Danka.

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Foto: HBF/ Društvena mreža X