Verovali ili ne: Devojku iz Gradiške policija zasustavila sa čak 5,19 promila alkohola u krvi!

Od kada je Policijska uprava Gradiška, pre nekoliko dana, saopštila da je patrola u obližnjoj Čatrnji, iz saobraćaja isključila ženu koja je upravljala putničkim automobilom sa 5,19 promila alkohola u krvi, o njoj ne prestaje da se priča.

Vesna Vučić, portparol PU Gradiška kazala je za Srpskainfo da je neverovatno koliko se ovaj slučaj komentariše i koliku pažnju je privukao, piše Srpskainfo.

– I za nas u policiji to je neshvatljivo – kaže Vučićeva.

Srpskainfo je u Policijskoj upravi saznala više pojedinosti, nego što je to do sada objavljeno u saopštenjima ili informacijama, o ženi koja je imala rekordno visok nivo alkohola u krvi.

– Policijska patrola je zaustavila osobu sa incijalima D.V. (identitet poznat redakciji) rođenu 1976. godine u Sanskom Mostu, koja duže vreme živi u Gradiški. Bilo je to 9. oktobra, u jedan sati i 15 minuta, posle ponoći. Nije delovala sumnjivo niti problematično, ponašala se, rekli bismo, sasvim pristojno i normalno. Ipak, patrola je tek nakon dužeg razgovora posumnjala u pijanstvo i odlučila da je testira – naveli su gradiški policajci, prepričavajući ovaj slučaj.

Foto: RAS Srbija / Milorad Milanković

Bez problema je izašla iz automobila, a jedino po čemu su posumnjali je izgovor, zaplitala je jezikom, po neku reč nejasno izgovarala, ali je na nogama bila sasvim stabilna.

– Tek kada je izmereno ovako visoko pristustvo alkohola u krvi, policajci su se začudili, da je to uopšte moguće. Pojedinci, u javnosti, sumnjaju u instrument, ali tome nema mesta. I ista osoba, evidentirano je u policijskiim dokumentima, prethodno je kažnjena zbog 3,5 promila alkohola u krvi, ali se nije promenila. Nastavila je da pije i da vozi – pojasnili su za Srpskainfo u PU Gradiška.

Karakteristično je, da ista žena, bez obzira što pije i vozi, nije imala saobraćajnih nesreća.

Poslije isključenja iz saobraćaja, u Policijskoj stanici provela je devet sati na trežnjenju.

Određena joj je kazna od 400 KM, na dva meseca biće oduzeta vozačka dozvola plus dva kaznena boda.

Inače, većina muškaraca sa tri puta manje alkohola u krvi provede i po 12 sati na trežnjenju u Policijskoj stanici i opet se ne osećaju dobro.

„Junakinja“ ove priče puštena je posle 9 sati jer je konstatovano da više nema razloga ni potrebe za zadržavanjem.

U PU Gradiška nisu se raspitivali koju vrstu alkohola je pila, ali na osnovu njenog profila na društvenim mrežama, može se zaključiti da je crno vino njeno omiljeno piće.

Tragajući za još nekim detaljima o njoj, u službenim policijskim zabeleška piše da je po zanimanju konobarica, a od njenih prijatelja saznajemo da voli i piše poeziju, te nostalgične tekstove.

Zaljubljenica je u izvornu krajišku pesmu, prisutna na koncertima i festivalima, a njeni prijatelji su napisali da je „predivan dijamant koji ne gubi sjaj“ i da je imala tešku prošlost „koja je učinila snažnijom i spremnijom na sve”.

– Nikada nećeš upoznati sličnu osobu, jer ona je jedna, jedina i neponovljiva – kažu njeni prijetelji.

Portal Svet Dijaspore apeluje na sve učensike u saobraćaju da niko nikada ne seda za volan ukoliko je popio!

Pazi na sebe – pazi na druge!

Foto: Freepik.com

Izvor: Blic

Foto: Freepik.com