U BEOGRADU JE PRISUTNA MANIJA BOTOKSA KOD DEVOJAKA, TO SMATRAM BOLEŠĆU RODITELJA: Verica Rakočević bez dlake na jeziku o popularnim trendovima mlađih generacija

Verica Rakočević otvoreno je govorila o trendovima koje danas devojke koriste kako bi izgledale tip-top, a tiče se, botoksa, nadogradnje kose, napumpanih usana hijaluronom – estetskih zahvata zbog kojih liče jedna na drugu.  

Modna kreatorka oštro je osudila mlade žene koje pribegavaju estetskoj hirurgiji kako bi uklonile sve nesavršenosti i približili se „savršenstvu“ koje dobijaju koristeći popularne filtere na društvenim mrežama.

– Nigde nisam videla tu količinu prostakluka kod mladih devojaka koliko sam videla kod nas. Videla sam možda u nekim delovima, zemljama, taj neki primitivan, poluobrazovan svet koji naj taj način opstaje i živi. Prosto, ja to smatram bolešću. Bolešću roditelja koji svojoj deci to dozvoljavaju. Možete vi na vreme da naučite dete da mu je mnogo bitnije da pročita dobre knjige, da vidi dobru predstavu, da se bavi nekim poslom koji će ga ispuniti i oplemeniti nego da napumpa zadnjicu, usta, nadogradi kosu i nokte i da ode na splav. Ta manija, mislim da je prisutna – govorim sad za Beograd i mislim da je ovde zastrašujuće u kojoj količini je to uzelo maha – rekla je Verica.

Tekst: Svet Dijaspore