TRETMAN LICA KOJI ĆE VAS OSVEŽITI: Kako napraviti prirodni botoks kod kuće (VIDEO)

Sve više težimo ka što prirodnijim sastojcima u preparatima koje koristimo za negu kože i kose, ali je uvek pitanje koliko ćemo toga pronaći u kutijicama krema u prodavnicama.

To da je nekada odlično iskoristiti nešto što možete napraviti sami i od sastojaka u svojoj kući, tvrdi i Viktorija Benitez, influenserka koja na svojim društvenim mrežama često postavlja kako provodi dane i deli nova „bjuti otkrića“ sa pratiocima.

Više od 6,5 miliona ljudi pogledalo je njen snimak na „TikToku“ u kom tvrdi da je najbolji efekat botoksa, koji možete dobiti prirodnim putem, upravo iz semenki lana.

U nekoliko videa objašnjava kako da napravite ovaj gel, koristeći samo vodu i lan.

Naime, ona ne koristi tačne mere, već se koristi isključivo osećajima. Ako u šerpu sipate čašu lana, onda se pobrinite da bude dvostruko više vode.

Stavite lan na srednju vatru i, kada proključa, smanjite vatru i ostavite da se krčka još 10-ak minuta. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Treba da odstoji na hladnom mestu oko dva sata.

Gel možete krpom odvojiti od semenki i procediti, ali taj korak nije obavezan.

Kako Viktorija navodi, gel možete držati u frižideru i do dve nedelje, ali zato što ga svakodnevno koristi, njoj potraje oko nedelju dana.

U videu koji je postao viralan, Viktorija pokazuje kako rukama razvlači gel i utrljava u kožu i na skalp. Kako navodi, lan ima bezbroj benefita i obožava da ga koristi za kožu lica, tela, kosu, ali i u ishrani.

Ne zaboravlja da napomene kako njegovi hranjivi sastojci „usrećuju“ ćelije naše kože.

Svi mi govore da sam radila botoks na licu, ali sam ja veliki protivnik toga, jer znam šta to čini našem telu. Ne, ovo nije pravi botoks, ali kad ga nazivam tako, mislim na njegovo dejstvo zatezanja i obnavljanja kože.

Uvek ćete izgledati sveže, a čak ga koristim nekad i kao gel za učvršćivanje kose, kad poželim dobru frizuru – navodi ona u jednom videu.

Izvor: Ona.rs