TRENUTNI TURISTIČKI HIT: Traži se karta više na nudističkim kruzerima, ali pravila postoje!

Kruzer pun nudista, koji prima oko 2.300 gostiju i bez obzira na to što će isploviti tek u februaru sledeće godine, sada već vlada pomama za slobodnim mestima. Planirano je 11-dnevno putovanje od Miamija do Kariba. Najniža cena po kabini iznosi 2.000 dolara, ali postoje i luksuzne kabine za koje treba da se izdvoji čak 33.000 dolara.

„Kao i uvek, naše je zadovoljstvo je da vam pružimo luksuz da birate šta nećete nositi na ovom putovanju“ – poručuju organizatori putovanja, agencija Bare Necessities, koja se već više od 30 godina bavi ovim vidom turizma.

Ipak postoje pravila

Gosti imaju niz pravila koja moraju da poštuju. Dok borave u restoranima unutar broda, moraju da nose odeću, iako postoje stolovi na terasi za kojima smeju da budu bez garderobe. U nekim delovima kruzera, putnici moraju da koriste peškire da bi seli na stolice, nikako bez njih. Zabranjeno je neprikladno ponašanje, što znači da nema dodirivanja u javnim delovima broda. Kada brod pristane u luku, putnici s drugih brodova ne smeju videti njihovu golotinju. Takođe, zabranjeno je nošenje fetiš odeće, te slikanje ili snimanje bez pristanka. 

„Nismo svingeri“

„Za nas ovo nje ništa seksualno ni nešto čega se treba sramiti. Poenta nudizma je da ostavite osude drugih sa strane. Kad je neko nag, vi ne znate je li on bogat ili siromašan. Morate pričati s osobom da bi saznali ko je ona zapravo. Naši putnici tokom putovanja razviju predivna prijateljstva“, rekla je Kat Whitmire, organizatorka krstarenja, gde često naglašavaju kako oni nisu svingeri. 

Putnici su podelili svoja iskustva

Jedan 61-godišnji svetski putnik koji se upustio u ovu avanturu sa svojom ženom komentirisao je na „Reddit“-u da su svi radnici na kruzeru bili obučeni osim jednog muško-ženskog tandema koji je nastupao u pozorištu. Jedan čovek se osvrnuo na to kako je najveća prednost što na put ideš s malo prtljaga. Komentarisali su kako niko ni ne pokušava da uslika nikoga, tako da nema straha da će fotografije procureti u javnost. Navode kako su to uglavnom stariji ljudi i parovi, da ima jako malo mladih. Većinom su na tim putovanjima najbrojniji Amerikanci, zatim Evropljani i Australijanci. 

Nudisti obišli i hrvatsku obalu

Kako piše hrvatski Index, Britanska agencija eWaterways 2011. godine organizovala je nudističko putovanje koje je zahvatalo i hrvatsku obalu, a uključivala je posetu ostrvima Rab, Molat, Olib i Mali Lošinj te grad Zadar.

Izvor: Index.hr

Foto: Instagram/cruisebare