TRAGEDIJA BALKANSKE SCENE U DIZELDORFU: Ubijen reper Aleks M. ispred svog lokala

Nemački ugostitelj srpskog porekla Aleksandar M. (38), i navodno reper poznatiji pod umetničkim imenom Aleks M., ubijen je u nedjelju rano ujutru ispred svog lokala u Dizeldorfu u Njemačkoj.

Nemili događaj odigrao se sa subote na nedelju u ulici Hercogštrase (Herzogstraße) u delu grada koji se zove Fridrihstat (Friedrichstadt). Kako javljaju nemački mediji, zbog sumnje da je u njega ispalio hice uhapšen je osumnjičeni čovek starosti od 52 godine.

Ubistvo se dogodilo u nedjelju u 02.25 nakon kraće rasprave između dvojice muškaraca

Naime, oko 02.45 časova u restoranu stradalog Aleksandra došlo je do svađe između kasnije žrtve i osumnjičenog. Nakon što se svađa nastavila izvan restorana, začuli su se pucnji. Osumnjičeni se potom vratio u bar, gde je kasnije i uhapsen bez pruzanja otpora – javio je DPA, a prenele brojni mediji u Nemakoj.

Od zadobijenih povreda 38-godišnjak je preminuo na licu mjesta a Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje njegovu smrt.

Sumnja se da je motiv zločina sukob oko kockarskih dugova, to javljaju tamošnji mediji, bez navođenja daljih detalja jer je istraga u toku.

U nekim medijskim izvestajima, navedeno je da je nastradali ugostitelj, zapravo reper Aleks M., koji je sredinom 2010-ih pod umetnikim imenom Aleks M., sarađivao sa veličinama nemačke rep scene kao što su Kollegah i Sun Diego. Poslednji je na svojim društvenim mrežama objavio fotografiju sa nastradalim Aleks M.-om i napisao “Počivaj u miru! Jedan od najboljih momaka koje sam poznavao. Zaista sam voleo njegovu muziku i njegovu ličnost”- stajalo je u dnevnom listu “Die Welt”.

Prijatelji, poznanici i fanovi takođe izražavaju svoju tugu ispod objava na Instagram profilu repera Aleksa M. „Volim te, RIP“, piše između ostalog.

Međutim, na pitanje portala NRZ.de, u javnom tužilaštvu nisu mogli da potvrde da je ugostitelj koji je upucan zapravo reper Aleks M.. „Za sada nemamo pouzdane informacije o tome“, rekao je javni tužilac Štuker (Stücker) za DPA (Deutsche Press Agentur).

Ukoliko je reč o reperu Aleks M.-u iz Dizeldorfa, onda je imao i pesme posvećene Balkanu

Naime, na platformi Youtube, mogu se pronaći video klipovi, koji prikazuju izvesnog repera Aleksa M. koji repuje i obraća se nekada poznatom „žestokom momku sa beogradskog asfalta“, a danas rijaliti zvezdi Kristijanu Goluboviću…

Porodici i prijateljima ubijenog Aleksandra M. iskreno saučešće od tima portala Svet Dijaspore.

Tekst: Svet Dijaspore

Izvor: Die Welt, NRZ.de, DPA,

Foto: © dpa | David Young/Youtube/Sreenshot