„SVI NA NOGE“ HALIDA MUSLIMOVIĆA: Pevač u zlatnim cipelama u Požarevcu okupio bacačicu vatre, trbušnu plesačicu, gajdaša, frulaša, zurlaša… (VIDEO)

Nekad poznat po nadimku “Plavi čuperak”, legendarni pevač Halid Muslimović nedavno je objavio spot za pesmu “Svi na noge”, za koju je muziku, tekst i aranžman potpisuje Jordan Mitev, poznati makedosnki kompozitor.

Sem toga što je pesma vesela i navodi na “dernek”, interesantna je i njena ekranizacija zbog učesnika , lokacije i mnogobrojnih statista na snimanju, koje se odvijalo pod dirigentskom palicom reditelja Dejana Milićevića.

Stiška rapsodija u Požarevcu

Naime, iz do sada nepoznatih razloga, Halid je za lokaciju snimanja odabrao Požarevac i restoran “Vila Jelena” koji je u medijima postao poznat kroz novogodišnje emisije koje je televizija Dragane Mirković snimala upravo u ovom ugostiteljskom objektu.

Folkloraši, trubači, bacačica vatre, trbušna plesačica, gajdaš, frulaš, zurlaš…

Na setu ekipu je činilo preko stotinu ljudi, a među njima mnogobrojni folkloraši koji su predstavili igre i narodnu nošnju iz čitavog regiona, više orgestara, trubači, violinistkinje, gajdaš, frulaš i zurlaš, kao i bacačica vatre, trbušna plesačica…

Halidove zlatne cipele

Nije poznato ko je osmislio stajling Halidu Muslimoviću za potrebe snimanja spota, da li je u pitanju supruga Adelisa ili pak modni guru Deki Milićević, međutim imajući jednu informaciju u vidu, pevač nije žalio para za isti. Naime, kako se na snimanju saznalo, Halid je za potrebe spota, a da bi se uklopile uz efektan sako sa zlatnim šarama, naručio cipele koje su opšivene zlatnom srmom.

Tekst: Svet Dijaspore / Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Instagram/halidmuslimovic