Svetica i grešnica: Poslušajte novu Severininu pesmu „Vjerujem u Boga“ koju je napisao Dino Merlin (VIDEO)

Danas u podne, Severina je objavila svoju najnoviju pesmu koja je već digla znatno prašinu u regionu: „Dalmatinka, koja je prošla svo sito i rešeto koje Bog može nameniti ženi, Severina je pokazala da je uspešna u tome da preživi brodolome, stoput kad je slome i rastave na atome. To je žena o kojoj Severina peva u pesmi ‚Vjerujem u Boga‘, a kroz koju zapravo propituje svoju veru te se iskreno i cinično osvrće na svoje životne greške.“ – komentar iz medija koji opisuje ko je zena o kojoj se peva u pesmi „Vjerujem u Boga“.

„Ja sam sretna žena, zar to nije očigledno? Sreća prati hrabre…“, stihovi su kojima započinje nova Severinina pesma „Vjerujem u Boga“, objavljena danas, a koju autorski potpisuju Filip Miletić kao producent, kompozitor i aranžer, te Dino Merlin kao autor stihova.

Svoj doprinos pesmi dao je i dečiji hor „Zagrepčanke i dečki“, otpevavši između ostalog zanimljiv stih: “Moje ruke sad traže mir, malih sretnih žena običnih…“, dok Darko Drinovac potpisuje režiju za spot.

 Koliko je jaka veza između Severine i pesme, interpretirao je i jedan od Severininih najbližih prijatelja:

„Muzika Filip Miletić, možda najtalentovaniji autor i producent nove generacije. Tekst Dino Merlin, impresivno. Dino Merlin retko piše za druge, skoro pa nikada. Izvođač Severina. Ta tri imena u kombinaciji bude i obuzimaju trenutnu pažnju i poštovanje, počinjem slušati.“

Dino Merlin naslikao je segmente Severininog života

„Prvo slušanje i dojam, Dino Merlin naslikao je segmente Severininog života i opisao ih i pretvorio u tekst ove pesme. U samo nekoliko rečenica on uspeva nešto što deluje kao nešto nemoguće. Njegove pesme su inače iskrene i autentične, bez dodvoravanja, s lakoćom prenosi emociju i opisuje život. To se čuje i u ovoj pesmi, gde nepogrešivo ulazi u Severinin svet boli, prevara i iskušenja.

Ona, diva, s patinom ranjavane žene to peva svom emocijom i energijom zarobljenom i prigušenom. To može samo glas koji je proživeo i preživio ispisanu priču pesme. Glas zarobljene devojčice u ženi, a devojčica i žena pevaju na ivici suza, taj dojam mudro pojačava dečji hor koji peva prateće vokale.

Trepere te dragocene životne reči, bol, suočavanja i priznanja, ali i spoznaje da je ljubav ipak njen život i njena snaga. Dino Merlin kao da je pisao pincetom zaključujući da žena nakon svih brodoloma ostaje i dalje snažna i veruje u snagu Boga. Propitkuje zašto toliko iskušenja i je li ljubav i dalje obostrana.“

Poslusajt pesmu i podelite vase misljenje sa nama..

Svet Dijaspore

Izvor: Index.hr