SPECIJALNA PONUDA NA JUGU ŠPANIJE: Monahinje izdaju sobe turistima u manastiru iz 16. veka

Gosti neobičnog odmarališta u Španiji mogu da uživaju, između ostalog, u šetnjama dvorišta manastira Svete Device Marije u Sevilji.

Turiste koji hoće nešto drugačije od stanova u centru grada – gde su zidovi ponekad tanki, galama prevelika, a komšije vole da zabadaju nos – možda će zanimati specijalna ponuda iznajmljivanja apartmana u manastiru na jugu Španije.

Ipak, imajući u vidu da apartmani nalaze u manastiru iz 16. veka, u kojem službu vrši sestrinstvo iz reda Svete Klare, ne treba očekivati luksuz.

Izlet sestara u turističko preduzetništvo počeo je pre nekoliko meseci kada su odlučile da pronađu još neki način da zarade novac pored prodaje domaćih slatkiša i proizvoda koje prave.

I dok su prvobitno planirali da na duži rok izdaju prostorije u kojima je, pre nego što se odselio, živeo domar sa porodicom, zaključile su da bi izdavanje na kraće rokove možda bilo najbolje.

Nismo želele da duboko ulazimo u posao izdavanja apartmana jer to nije naš način života. Da, to donosi prihod koji nam pomaže, pa smo potražili nekoga ko će nam pomoći“, ispričala je sestra Marija Hoze za Pais.

Tako su stupile u kontakt sa Havijerom Bernalom i njegovim partnerom Luisom Bidonom.

Upoznali smo se prošlog leta kada su nam poznanici, koji su kupili slatkiše od njih, rekli da su zainteresovani da izdaju neke sobe za turiste“, kaže Bernal.

Ubrzo su se dogovorili na godišnjem nivou pa se apartmani mogu iznajmiti od 90 do 180 evra za dve noći.

Tokom prva dva meseca najviše klijenata bili su stranci.

Izvor: RTS.rs