Slovenački „Orange Wine Festival“ održan juče u Beču

Nakon pauze od dve godine, juče je po deseti put u Beču održan „Orange Wine Festival“.

Interesovanje je bilo toliko, da ni cena ulaznice od čak50 evra nije sprečila mnogobrojne ljubitelje vina da posete ovaj festival koji organizuje „Orange Wine Festival“ iz Kopra, sad već tradicionalno u prostoru “MuseumsQuartier” u Beču.

Ove godine na sajmu vina predstavilo se čak 85 vinarija iz 12 zemalja i sa preko 250 sorti vina, počev od “zvezde dana” orandž vina, preko penušavih, belih, pa sve do crnih vina.

Pored štandova sa vinima, pažnju posetilaca privlačili su štandovi proizvođača specijaliteta od mesa kao što su pršuta, kobasice i čvarci, kao i štand sa maslinovim uljem iz Kopra na čijem štandu su se uz komadiće hleba degustirala preukusna devičanska ulja.

Ni cena ulaznice od 50 evra nije omela ljubitelje vina da posete „Orange Wine Festival“
Među posetiocima “Orange Wine Festival” našle su se i diplomate: NJ.E. Ibrahim Assaf, ambasador Libanona, NJ.E. Peter Mišik, ambasador Slovačke, NJ.E. Aleksander Geržina, ambasdor Slovenije i NJ.E. Stefano Beltrame, ambasador Italije u Austriji (s.d.n.l.)
Ambasador Italije NJ.E. Stefano Beltrame (u sredini) na štandu italijanskih vina
Ponosan na to što je njegovu vinariju pre nekoliko dana posetio predsednik Austrije Alexander Van der Bellen, Mitja Lo Luca, vlasnik „Ducal Winery“ iz Svečina u Sloveniji. Najavio nam je buduću saradnju sa proslavljenim košarkašem Dejanom Bodirogom i njegovim lancem restorana
Na štandu Turističke organizacije Slovenije: Aljaž Arih, direktor SKICA, Žana Marijan, direktorka Turističke organizacije Slovenije u Austriji, Gaja Perić, supruga ambasadora Grežine i Matjaž Marko, ekonomski savetnik u amabasdi Slovenije u Austriji

Tekst: Svetlana Nenadovic Glusac

Foto: Ekipa portala Svet Dijaspore