Sinoć je u Beču otvoren 3. Adria Film Festival filmom “Što se bore misli moje” (FOTO+VIDEO)

U Beču je sinoć otvoren treći po redu Adria Film Festival projekcijom filma “Što se bore misli moje” reditelja Milorada Milinkovića.

Na početku večeri okupljenima se obratio Peđa Ljubojević, direktor Adria Filma, nakon čega je usledio pozdravni govor NJ.E. Nebojše Rodića, ambasadora Republike Srbije u Beču u odlasku, čime je Adria Film Festival i zvanično otvoren.

Nakon projekcije filma, pred Bečkom publikom se poklonio deo filmske ekipe predvođen rediteljem Miloradom Milinkovićem i mladom glumicom Janom Ivanović, koja  u filmu “Što se bore misli moje” pored sjajnog Dragana Mićanovića, tumači glavni ženski lik.

Peđa Ljubojević, direktor Adria Filma
NJ.E. Nebojša Rodić, ambasadora Republike Srbije u Beču
NJ.E. Nebojša Rodić, ambasador Republike Srbije u Beču i deo filmske ekipe predvođen rediteljem Miloradom Milinkovićem i mladom glumicom Janom Ivanović
After Party za filmsku ekipu, prijatelje i sponzore Adria Film Festivala 2023. upriličena je u baru Kotor na bekoj bulevar ulici Ring

O filmu

U godini kada se beleži tačno dva veka od rođenja kneza Mihaila na bisokopsko platno stigao je uzbudljiv istorijski, politički triler po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića o atentatu na jednog od naših najvećih vladara koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku (Beograd).

Film “Što se bore misli moje” reditelja Milorada Milinkovića, o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu, svečano je otvorio treći Adria Film Fest u četvrtak, 7. septembra u beckom bioskopu Urania, a film bi do kraja godine trebao da se pojavi na programu evrospkih bioskopa.

Program Adria Film Festivala do 10. Septembra 2023.

Festival se sastoji od tri programske celine: Glavni program, dokumentarni program i reprizni program najboljih srpskih filmova koji su prikazani austrijskoj publici 2022. i 2023. godine. Program festivala se održava u bioskopima “Urania” i “Cineplexx Millennium City”.

Ulaznice za projekcije su u prodaji na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na stranici bioskopskog lanca “Cineplexx”.

Projekcije se održavaju u terminima od 18 i 20 časova. Filmovi će biti prikazivani u originalnim verzijiama, sa engleskim ili nemačkim titlom.

Svetlana Nenadovic Glusac

Foto: Svet Dijaspore/Adria Film