Sinoć je „Lucky Car“ nezaboravnom žurkom proslavio svoj 15. rođendan (FOTO+VIDEO)

Odavno je mali, žuti i nasmejani automobil postao prepoznatljiva maskota kompanije „Lucky Car“, koji mnoge Bečlije susreću na ulicama glavnog grada gotovo svakodnevno.

Uspešno poslovanje ove kompanije raslo je iz godine u godinu, te je „Lucky Car“ za petnaest godina svog postojanja svoje poslovanje, sem u Beču,  proširio i na sve austrijske pokrajne, te sa više od četrdeset poslovnica i frenčiza predstavlja jednu od najvećih kompanija u Austriji koja se bavi popravkom automobila.

Povodom 15. rođendana, osnivač i vlasnik kompanije „Lucky Car“ Ostoja Ossi Matić pozvao je prijatelje kuće, poslovne saradnike, brojne javne ličnosti austrisjke prestonice, a sve to zabeležile su mnogobrojne novinarske ekipe.

Među zvanicama bilo je predstavnika austrisjkog visokog društva, a među njima i nekadašnji austrisjki kancelar Sebastian Kurc (Sebastian Kurz), predsednik Privredne komore Austrije (WKO) Harald Mahrer, nekadašnji političar Johan Gudenus (Johann Gudenus), Aleksandar Rakić, MMA i UFC borac, Kristina Lugner (Christina Lugner), proslavljeni TV voditelj (ORF) i sportski komentator Rainer Parisek, koji je sinoć vodio program, i mnogi drugi…

Žurka povodom 15. rođendana upriličena je u legendarnoj bečkoj diskoteci Folksgarten (Volksgarten) koja je specijalno za ovu priliku bila dekorisana u žutoj boji „Lucky Car“-a što je uračunavalo pregršt žutih balona, žuto cveće, limune u vazama, hostese i zabavljače na štulama obučene u prepoznatljivu boju sunca, izložbene automobile u žutoj boji parkirane ispred i u bašti kluba, dok su zvanice na žurku pristizale koračajući žutim tepihom…

Sjajno osmišljenu žurku nije mogla da pokvari ni kiša koja je stihijski počela da pada gotovo na samom početku događaja jer je postojao plan „B“ te je negde oko hiljadu zvanica prešlo u unutrašnjost prostrane diskoteke, gde se nastavilo sa programom.

U zvaničnom delu programa TV voditelj Parisek na bini je razgovarao sa vlasnikom kompanije Ostojom Matićem, nakon čega je prikazan film o „Lucky Car“-u, uz mnoštvo prskalica i hostesa pristigla je i velika žuta rođendanska torta koju su isekli „Ossi“ Matic i Mitar Kos, direktor kompanije.

U toku večeri nije izostalo ni humanitarni rad po kome je porodica Matić već godinama poznata, te je humanitarnoj akciji austrijske nacionalne televizije ORF koja nosi naziv „Svetlost u tami“ (Licht ins Dunkel) uručen ček od 10.000 evra.

Nakon oficijalnog dela, usledila je žurka sa mnogobrojnim akterima i DJ-evima, koja je potrajala do duboko u noć.

Redakcija portala Svet Dijaspore koristi i ovim putem priliku da čestita rođendan i od sveg srca poželi uspešno poslovanje i u narednim godina koje su pred nama.

Nekadašnji austrisjki kancelar Sebastian Kurz (1. desno)
Predsednik Privredne komore Austrije (WKO) Harald Mahrer ( u sredini)
Christina Lugner

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Svet Dijaspore/Instagram/ossimatic