Sad i zvanično: Zagreb i još 20 gradova u Hrvatskoj bez novogodišnjeg vatrometa

Više od 20 gradova u Hrvatskoj ući će u novu godinu bez vatrometa. Odluke su doneli nakon višegodišnjih apela da se odbaci vatromet za novogodišnje slavlje kako bi se zaštitile životinje, ljudi i okolina od negativnih posledica buke i zagađenja.

U poslednji čas odluku je doneo i Grad Zagreb iako je još u četvrtak objavio da zbog već sprovedene javne nabave ove godine ne mogu da otkažu vatromet, javlja N1 u Hrvatskoj.

“Grad Zagreb uspeo je da pronađe način da se pridruži inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin i da kao i oni odustane od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada. Umesto toga, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu sugrađani će u novu godinu ući uz šarene konfete, vizuelne efekte te bogati muzički program”, poručili su u petak iz Grada Zagreba.

Tako se i Zagreb pridružio više od 20 hrvatskih gradova koji će u novu godinu ući bez glasnog vatrometa.

Među njima su Labin, Rovinj, Čazma, Opatija, Samobor, Rijeka, Pula, Cres, Zabok, Sukošan, Lovran, Gornja Stubica, Novigrad, Duga Resa, Oroslavje, Varaždin, Osijek, Poreč, Zabok, Požega, Malo Lošinj i Đurđevac.

Izvor: N1 Zagreb