PROGLAŠENE NAJBOLJE AVIO-KOMPANIJE NA SVETU: Saznajte ko su prvih 10 izbog čega treba leteti sa njima! (VIDEO)

Svake godine kompanija „Skytrax” dodelom nagrada „World Airline Awards“ odaje priznanje najboljim avio-kompanijama na svetu.

Ove godine putem vebstranice kompanije „Skytrax” za ocenjivanje avio-kompanija i aerodroma anketirano je više miliona putnika iz celog sveta, a ukupno je ispitano 350 avio kompanija, da bi na kraju bio sačinjen renking za 2024. godinu.  

Nagrade „World Airline Awards“ se smatraju nezavisnim i nepristrasnim, jer sve troškove ankete i dodele nagrada snosi sam organizator.

Najbolje avio-kompanije na svetu

Qatar Airways na mestu br. 1

Iako je prošle godine Katar ervejz u fotofinišu izgubio od Singapur Airlines-a, 2024. godine nacionalna avio-kompanija Katara našla se na vrhu najbojih na svetu.  Prema „Skytrax”-u, razlog za to je ponuda koja je okrenuta budućnosti, kao što je fina kuhinja, moderna audio i video zabava i nagrađivana usluga, kao i moderna flota aviona. Qatar Airways je takođe pokupio nagrade za najbolju svetsku poslovnu klasu, salon biznis klase i najbolju avio-kompaniju na Bliskom istoku.

Singapore Airlines na mestu br. 2

Singapur erlajns je morao da prizna poraz od Katar erlajnsa i došao je tek na drugo mesto ove godine. Ali veliki uspeh Singapore Airlines-a je u velikoj meri posledica njegove posvećenosti korisničkoj službi. Pored toga, avio-kompanija nudi gurmanske obroke koje je kreirala grupa međunarodno poznatih kuvara i najsavremeniji sistem za zabavu tokom leta koji nudi veliki izbor igara, muzike i filmova. 2024. dobili su nagradu za najbolje kabinsko osoblje.

Emirates na mestu br. 3

Emirates je obezbedio sjajno treće mesto. Avio-kompanija sa sedištem u Dubaiju trenutno leti na 152 destinacije širom sveta, a njihovu flotu čine 262 aviona. Prvoklasna usluga u avionu, pouzdanost i dobri povezani letovi čine Emirates posebno atraktivnom aviokompanijom.

Spisak najboljih 10 avio-kompanija na svetu:

  1. Qatar Airways
  2. Singapore Airlines
  3. Emirates
  4. ANA All Nippon Airways
  5. Cathay Pacific
  6. Japan Airlines
  7. Turkish Airlines
  8. EVA Air
  9. Air France
  10. Swiss International Air Lines

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac