Proglašena najlepša žena na svetu: Ovo je nova Miss Universe (VIDEO)

Amerikanka R’Bonney Gabriel nova je Miss Universe. Prvom pratiljom proglašena je Amanda Dudamel iz Venezuele, a druga pratilja je Andreína Martínez iz Dominikanske Republike.

Prva Miss Amerike filipinskog porekla

R’Bonney Gabriel rođena je u Houstonu 1994. godine i ušla je u istoriju u decembru 2021. kao prva Amerikanka filipinskog porekla koja je osvojila titulu Miss Texas USA.

„Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i s oko 20 dolara u džepu. Hteo je sam sebi da utre put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Bemonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka“, rekla je za KTRK-TV u oktobru 2022.

Gabriel je modna dizajnerka, model i instruktorka šivenja. Stekla je diplomu modnog dizajna na Univerzitetu North Texas.

Foto: Profimedia

Nova Miss Universe je takođe izvršna direktorka održive linije odeće. Prema njenoj službenoj biografiji, njena je „misija da žene i mlade devojke vide sebe u njoj i osećaju se nadahnuto da osvoje svoje ciljeve tako što će priznati ono što jesu.“

„Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i s oko 20 dolara u džepu. Htio je sam sebi utrti put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Beaumonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka“, rekla je lokalnoj podružnici ABC-ja KTRK-TV u listopadu 2022.

Foto: Profimedia

Izvor: Index.hr