PREKIDA VEZU SA BRITANIJOM: Princ Hari zvanično naveo Ameriku kao svoje primarno mesto boravka 

Princ Hari je zvanično naveo Ameriku kao svoje primarno mesto boravka, prema dokumentima podnetim u Velikoj Britaniji. Promena je otkrivena u prijavi za dobrotvornu organizaciju za održivi turizam Travalist, koju je osnovao Hari, u kojoj se potpisao punim imenom – princ Henri Čarls Albert Dejvid, vojvoda od Saseksa, preneo je Skaj njuz.

Hari i Megan žive u Kaliforniji otkako su u martu 2020. napustili dužnosti viših članova kraljevske porodice. Iako je elektronska prijava navedena tek juče, dokument pokazuje da je promena urađena 29. juna 2023. godine.

To se dogodilo istog dana kada je Bakingemska palata potvrdila da je par napustio Frogmor Kotidž, koji je bio njihovo poslednje preostalo uporište u Velikoj Britaniji.

U 2019, kraljevski računi su pokazali da su Megan i Hari platili 2,4 miliona funti da pokriju renoviranje i iznajmljivanje Frogmora na imanju Hom park. Frogmor Kotidž je prvobitno bio poklon paru od Harijeve bake, pokojne kraljice Elizabete druge.

Od vojvode i vojvotkinje od Saseksa je navodno zatraženo da prenesu preostalu imovinu iz vikendice, koja je blizu zamka Vindzor, nekoliko nedelja nakon što je Hari kritikovao kraljevsku porodicu u svojim memoarima „Rezerva”, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika.rs