Predala se najtraženija žena u Nemačkoj: „Miki“ je u Crnoj Gori promenila lični opis, a gde su milioni? (FOTO)

Već mesecima unazad kako Nemačka, tako i javnost u regionu bavila se slučajem Mirnese „Miki“ i njenom spektakularnom krađom više od milion evra.

Ređala su se nagađanja o tome da li je bila sama ili je imala saučesnike, a najveća misterija je bila gde se ona nalazi svih tih meseci. I dok su nemačke službe sarađivale sa kolegama u BiH, misleći da se Mirnesa tamo nalazi, najpoznatija kradljivica se nalazila sasvim na drugom mestu.

Čitava potraga za „Miki“ okončana je njenim hapšenjem na aerodromu u Štutgartu (Stuttgart) koje se dogodilio u ponedjeljak veče oko 19.45 sati.

Kako javlja nemački RTL,  do hapšenja je došlo nakon toga što je Mirnesin advokat ranije najavio da njegova klijentkinja želi da se preda.

 “Htela je da se preda, dala je advokatu zeleno svetlo da kontaktira policiju i rekla je kada će stići na aerodrom Stuttgart”, potvrdila je za RTL Miresino hapšenje potparolka policije Štutgarta Ilona Bonn i otkrila „Okrivljena je u Nemačku ušla letom iz Crne Gore i delovala smireno prilikom hapšenja“.

Otkrivena velika tajna konobarice Miki, policija „češlja“ prijatelje najtraženije pljačkašice u Nemačkoj

Nemačka policija nedavno je objavila šokantne informacije o Mirnesi Bešlić, koja je rodom iz Bosne i Hercegovine i pre nekoliko dana se predala policiji nakon što je ukrala milion evra iz nemačke firme u kojoj je radila. Naime, oni smatraju da je ukradeni novac nestao – potrošila ga je ili podelila sa saučesnicima. Tako je istraga sada usmerena upravo na njih – ljude koji su joj pomogli i možda znaju detalje o pljački koja je šokirala Nemačku i Balkan.

Mirnesa, koja je poznata i pod nadimkom Miki, odlučila je da se preda policiji kada je shvatila da se obruč oko nje steže. Ona je u ponedeljak preko advokata obavestila Nemce da želi da se preda, pa je uhapšena odmah po sletanju na aerodrom u Štutgartu.

Ona je u oktobru prošle godine ukrala milion evra u kešu iz firme u kojoj je radila, a potom nestala bez traga. Prema nekim informacijama, pljačku je planirala u stanu koji se nalazi na samo 200 metara od policijske stanice.

Ono što je mnoge iznenadilo je činjenica da se ona do sada krila u Crnoj Gori. Prvobitno su postojale informacije da je u rodnoj Bosni i Hercegovini, zbog čega je nemački Interpol kontaktirao tamošnje kolege.

Foto: Društvene mreže

Prema navodima policije, više stotina dojava o njoj je stiglo proteklih nedelja, a za iste je nuđena nagrada od 37.000 evra.

Tako je Mirnesa praktično naterana da se preda i sada se nalazi u zatvoru u Štutgartu. U pitanju je ženski zatvor Švebiš Gmind u Štutgartu. Navodi se da će je tamošnje tužilaštvo uskoro zvanično optužiti za krađu, a ćelija u kojoj se sada nalazi daleko je od luksuza na koji je navikla.

Mirnesa je ranije na svom Instagram nalogu često delila fotografije koje prikazuju skupocenu garderobu koju je kupovala, šampanjac koji je pila i luksuzne lokacije koje je posećivala. Sada se nalazi u ćeliji od 10 kvadratnih metara.

Međutim, policija sada ima drugu misiju.

Ko su saučesnici najtraženije pljačkašice?

Dosta se prethodnih meseci polemisalo i o tome da li je imala saučesnika, ili je novac ukrala za nekoga, ali ta pitanja ostala su bez konkretnog odgovora.

Ipak, ono što trenutno najviše interesuje nemačku policiju, ali i javnost, je – gde je novac koji je Mirnesa ukrala i ko joj je pomagao.

Prema navodima policije, velika količina novca je nestala. Istraga o tome gde se novac nalazi su u toku. Prema informacijama BILD-a, novca više nema. Policija se nada da će saslušanjem Mirnese S. dobiti informacije o njenim saučesnicima, i to je trenutno glavni fokus.

U ranijim razgovorima sa njenim saradnicima i prijateljima, mediji su dobijali oprečne odgovore.

Mustafa Mujo Osmanović, najbolji prijatelj Mirnese, ne prestaje da objavljuje sadržaj na društvenim mrežama. Na poslednjim snimcima, odgovarao je na pitanja i otkrio do sada nepoznate detalje upravo o Miki.

“Druškane moj, da ja nešto kažem. Bezveze pričaš gluposti da bi dobio ti neku pažnju. Bezveze se zanimaš ovim stvarima, gluposti i lažima. Kakvi saučesnici, kakvi bakrači. Ona nema saučesnika, nema ništa. Ona je svoj čovek. Živite svoj život i ne zanimajte se Mirnesom. Ona jeste moja drugarica, ali ja živim svoj život. Želim joj sve najbolje u životu“, rekao je on.

Foto: Društvene mreže

Tekst: Svet Dijaspore / Izvor: Nova.rs