POČETAK JUBILARNE TURNEJE: Pogledajte kako je bilo na koncertu Bijelog dugmeta u Sarajevu (VIDEO)

Dugonajavljivanu turneju pod nazivom „Doživjeti stotu“ povodom proslave velikog jubileja – 50 godina postojanja, Goran Bregović i „Dugmići“ započeli su upravo tamo gde je pre pedeset godina sve i počelo – u Sarajevu!

Koncertom u sarajevskom Domu mladih „Bijelo dugme“ je prošlog vikenda otpočelo slavljeničku turneju, a u planu je niz koncerrata kako u regionu, tako i u ostatku sveta.

Publika je bila mešovita po principu od 7-77, a interesantan je podatak da je u publici primećen znatno veći broj mlađe publike.

Legendarna grupa svoj sarajevski nastup započela je hitom “Padaju zvijezde”, a potom su usledile pesme: “Svi marš na ples”, “Meni se ne spava”, “Ako možeš zaboravi”, ali i „Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo“ za vreme koje se zavijorila jugoslovenska zastava, što se može videti i na snimku koji u mnogima budi jake emocije…

Iako se do poslednjeg trenutka nagađalo ili bolje rečeno priželjkivalo, Željko Bebek ipak nije bio deo ovog spektakla, već su na bini pored Brege bili Mladen Vojčić Tifa i Alen Islamović, a od stare ekipe i Điđi Jankelić na bubnjevima i Zoran Redžić na basu.

Imajući u vidu da Vlado Pravdić i Lazar Ristovski više nisu među živima, njih je zamenio Ognjen Ogi Radivojević, koji je i inače dugi niz godina saradnik Bregovića.

Foto: N1 Sarajevo

Tekst: Svet Dijaspore/ Svetlana Nenadović Glušac

Foto i izvor: N1 Sarajevo