PAŽNJA! Karmini koji ne stoje svima i koje otmene dame nikad ne nose!

Postoje karmini koje otmene dame ne nose jer smatraju da su prilično napadni, a i činjenica je da neke nijanse karmina ne pristaju svakome. 

Prava nijansa karmina može biti divan dodatak, pa čak i vrhunac vašeg izgleda, ili, naprotiv, može ga pokvariti. Reći ćemo vam koje boje karmina treba izbegavati ako želite da izgledate elegantno.

Ovo su karmini koje izbegavaju otmene dame

1. Narandžasti karmin

Narandžaste nijanse karmina retko kome dobro stoje. Da bi šminka sa narandžastim  karminom izgledala dobro, morate uzeti u obzir mnoge nijanse – idealan ton tena, pravilno odabrano rumenilo, boju očiju, boju kose, odeću. Ali ove muke obično nisu vredne toga. Jedan od najvećih problema je to što zubi izgledaju žuto s ovom bojom karmina. A pravi izbor crvene boje može učiniti vaše zube snežno belim – vaše lice odmah će zablistati na novi način.

2. Karmin u boji šljive

I u mat i u kremastoj teksturi, ljubičasta boja na usnama, prvo, vizuelno stari, a drugo, naglašava crvenilo. Stoga, ako vas privlači nijansa šljive, savetujemo vam da obratite pažnju na prozirne teksture balzama i sjaja. Oni će učiniti vaše usne sočnim i dodati sjaj.

Foto: Freepik.com

3. Čokolada

Tamnosmeđe nijanse, po pravilu, dodaju godine i naglašavaju sve nedostatke kože (čak i ako ih nema!) – crvenilo i bore. A mat teksture u takvim bojama izgledaju posebno loše na tankim usnama. Da biste pronašli karmin u boji čokolade koji zaista izgledala otmeno i skupo, moraćete da isprobate stotine nijansi.

4. Nijansa „Barbie“

Od svih nijansi roze, svetla boja u stilu Barbie je možda najgori izbor za šminkanje usana. Treba se baš potruditi oko ostatka šminke, kose i kompletnog stajlinga ako želite da izgledate elegantno. Stoga, od mnogih opcija za roze, trebalo bi da date prednost univerzalnim nijansama – prašnjavoj ruži i nude nijansama.

5. Jorgovan

Neke trendove iz prošlosti najbolje je ostaviti za sobom. To važi i za karmin u boji jorgovana koji je bio popularan 90-ih. Ova nijansa karmina lako može pokvariti izgled i može učiniti da izgleda kao da ste plivali u hladnoj vodi i izašli sa plavim usnama.

Foto: Freepik.com

Autor: Lepota i Zdravlje/Ranka Bulatović

Foto: Freepik.com