PARE KAPLJU I KAD NE RADI NIŠTA: Aleksandra Prijović zahvaljujući pregledima na popularnim muzičkim platformama zgrće milione!

Mlada muzička zvezda Aleksandra Prijović je od turneje „Od istoka do zapada“, koja traje već nekoliko meseci, zaradila desetine miliona evra. Međutim, i bez koncerata, novac od albuma „Devet života“ bi se slivao u njen džep. Naime, ona je od ovog albuma samo od pregleda zaradila oko 590.000 evra. 

Izvor prihoda su Jutjub i Spotifaj, platforme na kojima se sluša muzika. Pesme „Dam dam dam“, „Placebo“, „Psiho“ sa navedenog albuma na Jutjubu imaju više od 252 miliona pregleda, dok su na Spotifaju do sada preslušane više od  31 milion puta.

Prijovićkina turneja „Od istoka do zapada“ je jedna od najuspešnijih u regionu

– Prija toliko zarađuje od Jutjuba i Spotifaja da uopšte ne mora da održava koncerte! Osim brojnih arena koje je od septembra napunila širom regiona, njen vrtoglavi uspeh ogleda se i na mnogim digitalnim platformama. Samo pesma „Dam, dam, dam“ do sada ima više od 67 miliona pregleda na Jutjubu, za njom sledi „Psiho“ sa 43.605.919 pregleda, dok sve ostale pesme imaju po devet miliona. Svih devet pesama do sada je sakupilo 252.078.683 pregleda! Jedan pregled na Jutjubu se u proseku naplaćuje 0,002 evra, to znači da je Prija do sada samo od Jutjuba zaradila 504.157 evra – rekao je izvor „Informera“.

Milionske preglede, što znači ogromna zarada, ima i na Spotifaju.

– Ta platforma je jedna od najuticajnijih za slušanje muzike u svetu. Mnoge svetske zvezde često na svojim društvenim mrežama dele statistiku i rekorde koje obaraju na Spotifaju, ali i Aleksandra ima čime da se pohvali! Devet pesama sa njenog poslednjeg albuma do sada imaju 31.190.000 „strimova“, odnosno toliko puta su preslušane. Jedan „strim“ naplaćuje se 0,003 evra, što znači da je od tih pregleda do sada Prija inkasirala 85.858 evra. Najslušanija pesma na toj platformi je, kao i na Jutjubu, „Dam, dam, dam“, koja do sada broji 8.748.000 slušanja, a slede „Psiho“ sa 5.493.000 i „Placebo“ sa 3.877.000. To su sjajni rezultati i po broju slušanja jednog albuma nema joj ravne u regionu – objasnio je sagovornik.

Izvor: Republika/Informer