OTKRIVAMO TAJNU CRVENE HALJINE: Prva dama Crne Gore očarala sve na Opernball-u u Beču (FOTO)

Protekle nedelje predsednik Crne Gore Jakov Milatović boravio je u zvaničnoj poseti Austriji gde je u dvodnevnoj poseti obavio više bilateralnih sastanaka, među kojima i onaj sa ministrom spoljnih poslova Aleksandrom Šalenbergom (Alexander  Schallenberg) i predsednikom Austrije Aleksandrom Van der Belenom (Alexander Van der Bellen).

Kao kruna ove posete, bio je odlazak na Opernball – najprestižniji bal u sezoni balova i jedinstven kao takav na svetu i to kao ovogodišnji gost predsednika Austrije.

Pre odlaska na 66. Opernball / Foto: Peter Lechner/HBF

Dolazak bračnih parova Milena i Jakov Milatović i Doris Schmidauer i Alexander Van der Bellen-a na crveni tepih ispred istorijskog zdanja nadaleko čuvene Bečke opere izazvao je paznju kako domaće, tako i svetske javnosti.

Naime, Prva dama Crne Gore očarala je sve svojom pojavom u crvenoj haljini.

Ono što je tu haljinu činilo posebnom s jedne strane je njena jednostavnost, a sa druge detalji koji su predstavljali simbole zemlje iz koje dolazi, počev od boje, preko dugih rukava koji podsećaju na tradicionalnu nošnju, pa sve do brošša koji je kreaciji dao posebnu notu.

Elem, kreator haljine je crnogorski dizajner Lazar Ilić, koji je ovom prilikom po prvi put sarađivao sa Prvom damom, a imajući u vidu pozitivne reakcije, ne i poslednji put.

„Veliki je dan za mene jer sam stvorio jedinstvenu kreaciju koju je večeras nosila prva dama na Bečkom operskom balu. Ne mogu dovoljno istaći koliko mi znači ova saradnja, ali mogu vam reći da je ostvarenje saradnje sa prvom damom bilo samo pitanje vremena, a ja duboko vjerujem da je pravi trenutak došao – na najuzvišenijem kulturnom događaju u Austriji, koji okuplja ugledne ličnosti iz svijeta politike, biznisa i kulture. Ono što ovu haljinu čini zaista posebnom je simbol ljubavi prema domovini. Posebno istaknuti aksesoar – metalna ruka na lijevoj strani, postavljena uz srce, simbolizuje duboku povezanost i poštovanje prema zemlji, dok sofisticirani dizajn odražava bogatstvo naše kulture i tradicije“ – otkrio je Lazic na drustvenim mrezama.  

Fotos: Peter Lechner/HBF

Crveni tepih, zvaničnici i haljine…

Podsećamo da svake godine, najveći državni zvaničnici pozivaju goste iz inostranstva, a ove godine gost austrijskog Saveznog premijera Karl Nehammera bila je premijerka Estonije Kaja Kallas,  dok su gošće ministra spoljnih poslova Austrije Alexander-a Schallenberga bile ministarke spoljnih poslova Elina Valtonen (Finska) i Nadja Lahbib (Belgija).

Elegancijom su očarale i austrijska ministraka za brigu o porodici, ženska pitaja, integraciju i medije Sussane Raab (u crvenoj haljini) i ministarke za EU i ustav Austrije Karoline Edtstadler (u zelenoj haljini).

Austrijski Savezni premijer Karl Nehammer sa suprugom i premijerka Estonije Kaja Kallas sa suprugom / BKA/Andy Wenzel
Gošće ministra spoljnih poslova Austrije Alexander-a Schallenberga bile ministarke spoljnih poslova Elina Valtonen (Finska) i Nadja Lahbib (Belgija) / Foto: BMEIA
Elegancijom su očarale i austrijska ministraka za brigu o porodici, ženska pitaja, integraciju i medije Sussane Raab (u crvenoj haljini) i ministarke za EU i ustav Austrije Karoline Edtstadler (u zelenoj haljini) / Foto: BKA/Andy Wenzel
Kancelar Nehammer i selfi sa udovicom legendarnog Elvisa Prislija – Prisilom Prisli i njenim domaćinom  Richardom Lugnerom / BKA/Andy Wenzel
Foto: Peter Lechner/HBF

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac