Ostoja „Lucky Car“ Matić izabran za predsednika KSP u Austriji: Ja sam čovjek koji vjeruje u ono što radi, ne započinjem nešto u šta ne vjerujem!

Uspešni biznismen Ostoja „Lucky Car“ Matić izabran za predsednika Kluba srpskih privrednika u Austriji!

Gotovo da nema našeg čoveka koji živi u Austriji a da mu žuti i nasmejani autić sa ispisanim brendom  „Lucky Car“ nije zapao za oko, ili pak automobil iste boje, izlepljen istim brendom nije bar jednom našao tik pored njega u saobraćaju.

Mnogim privrednicima iz ex Yu regiona koji posluju u glavom gradu Austrije, poznato je da iza ovog prepoznatljivog logotipa stoji ime Ostoje Ossi-ja Matića, uspešnog privrednika koji je svoju kompaniju vinuo u sam vrh kada su auto servisi u Austriji u pitanju.

Kako smo saznali, pored mnogobrojnih obaveza oko svoje kompanije, Ostoja Matić je nedavno na izbornoj skupštini Kluba srpskih privrednika u Austriji izabran za predsednika tog kluba.

Ekskluzivno za portal Svet Dijaspore razgovarali smo sa novoizabranim predsednikom KSP u Austriji.

Protekle srede izabrani ste za predsednika Kluba srpskih privrendika u Austriji, šta za Vas znači ova funkcija?

Čast mi je i zadovoljstvo da su članovi kluba na skupštini upravo mene izabrali za predsednika. Međutim, ta titula nije reprezentativna, već ona mene obavezuje da nešto pokrenem i uradim za taj klub.

Zadovoljan sam time da imam dobar tim, reč je o našim uspešnim ljudima koji takođe imaju vizije i dobru volju, te smatram da je time uspeh kluba zagarantovan.

Vi se godinama uspešno bavite svojom kompanijom “Lucky Car”, koja u međuvremenu broji 41 „franšiz“ poslovnica, da li pored takve ekspanzije ima prostora za bavljenje KSP, šta funkcija predsednika podrazumeva i kojim aktivnostima će se klub baviti u budućnosti?

Na početku je Lacky Car isto bila samo moja vizija, a sad je kao što vidite,  postala je vodeća kompanija u Austriji u svojoj djelatnosti. Svakim danom rastemo, ekspandiramo i širimo svoje poslovanje i u druge države Evrope.
Ja sam čovjek koji vjeruje u ono što radi, ne započinjem nešto u šta ne vjerujem! Jedan čovjek može biti samo pokretač, a uspjeh je sa timom. Ta krilatica važi kako u mojoj kompaniji tako i u ovom klubu privrednika, za koji nam tek predstoji naporan rad.

Trenutno smo postavili osnovne ciljeve i sad krećemo sa radom, prvo na statutima i sa umrežavanjem.

Snagu daje porodica, a uspeh timski rad

Kao čovek sa vizijom i neko ko ide korak ispred svih kada su poslovni potezi u pitanju, da li planirate uvođenje nekih novina u rad kluba?

Osnovni cilj nam je da nađemo razlog zašto bi neko poželeo da nam se pridruži i postane član KSP u Austriji. U privredi nema mesta za emocije, sve je biznis i samim tim je i KSP biznis klub. Niko od članova ili potencijalnih članova ne želi da gubi vreme na nešto od čega neće imati koristi.

Moj tim i ja upravo radimo na tome da pronađemo razlog i interes koji bi pokrenuli nekog privrednika da se učlani u naš klub, smatram da smo na dobrom putu i da smo našli ključ tog rešenja.

Kako ja, tako i članovi mog tima, svi smo veoma angažovani i posvećeni u našim biznisima i neamamo vreme za gubljenje. Preuzimanjem funkcija u KSP smo pokazali da verujemo da možemo da pokrenemo ovaj klub, da je reč o dobroj stvari, da ne žalimo naše slobodno vreme, te da je sa našim udruženim snagama i znanjem, uspeh kluba zagarantovan.

Kako se uspeh ne dešava preko noći, pred nama je naporan put za koji smo svi motivisani. Krećemo sve iznova i idemo napred!

Više o Ostoji Matiću i njegovoj kompaniji “Lucky Car” pročitajte klikom na link: Svečano otvaranje 41. poslovnice kompanije „Lucky Car“ – SVET+ (svetplus.eu)

Eks kancelar Sebastian Kurz, Ostoja i njegov tim / Foto: Privatna arhiva

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Privatna arhiva