NOVI POREDAK: Prvi put u istoriji Saudijska Arabija šalje predstavnicu na izbor „Miss Universe“! (VIDEO)

Saudijska Arabija je decenijama slovila za jednu od najkozervativnijih zemalja Bliskog Istoka. Međutim, ova zemlja u poslednje vreme prolazi kroz najbržu tranziciju i transformaciju ka modernom, čemu u prilog govore i ukidanja ili ublažavanja strogih zakona i ograničenja, a jedan od primera je da žene smeju same da upravljaju motornim vozilima.

I dok se zemlje iz njihovog okruženja čude novom pravcu Saudijske Arabije, prestolonaslednik Mohammed bin Salman (38), upravlja kormilo svoje zemlje ka modernizaciji počev od izgradnje skijaških centara, pa sve do izgradnje zgrade „The Line“ (linija) koja će biti smeštena u sred pustinje u grđevini dugoj 170 kilometara I u kojoj će živeti 9 miliona stanovnika.

Najnovije iznenađenje je da Saudijska Arabija učestvuje na izboru lepote

Svetski mediji bruje o tome, te kao senzaciju prenose informaciju da će jedna islamska zemlja prvi put učestvovati na izboru lepote.

Saudijsku Arabiju će na ovom događaju predstavljati  manekenka Rumy Alqahtani. Na taj način, Saudijska Arabija je “razbila“ konzervativni način razmišljanja i plašt koji ova zemlja Bliskog Istoka nosi dugi niz godina kao sastavni deo svog identiteta.  

Atraktivna Rumy Alqahtani (27) poznata je manekenka u Arabiji i popularna je influenserka, koja je vec ucestvovala na nekim izborima lepote koji su se odrzavali u Aziji.

Foto: Instagram/Rumy Alqahtani

Tekst: Svetlana Nenadović Glusac

Foto: Instagram/rumyalqahtani