Nikola Kojo otkrio detalje posebne uspomene sa slavnim glumcem

Nikola Kojo prisetio se kolege i našeg slavnom glumca Dragomira Bojanića Gidre.

Nikola Kojo danas važi za jednog od najpopularnijih i najuspešnijih glumaca na našim prostorima.

Mnogi smatraju da je glavni momenat za početak njegove glumačke karijere bila uloga Miše u kultnom ostvarenju „Žikina dinastija“.

U ovom filmskom serijalu Kojo je delio scenu sa čuvenim glumcem Gidrom Bojanićem, a ove trenutke pamti i dan-danas.

Jednom prilikom, Nikola Kojo se prisetio iskustva koje mu je ostalo urezano u pamćenju, pa je brojne detalje, na oduševljenje publike, podelio na svom Fejsbuk profilu. Povodom Gidrinog rođendana, Kojo mu je tada posvetio objavu u kojoj je opisao kako ga je čuveni srpski glumac iznenada posetio u vojsci.

„Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu… Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra“, započeo je Kojo.

„‘Šta čekaš? Ulazi’, kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao. Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali. Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Danas bi napunio 89 godina. Zauvek u sećanju! Ljudska veličina“, napisao je tada Nikola Kojo.

Izvor: Grand/Nova.rs