Nikola Đuričko sjajan u novoj Netfliksovoj seriji  „Stranger Things“ (VIDEO)

Striming gigant Netfliks je juče obavestio svoje korisnike da je nova, četvrtka sezona megapopularnije serije „Stranger things“ sada dostupna za gledanje. Kao jedan od glavnih likova pojavljuje se i Juri, kojeg tumači niko drugi do Nikola Đuričko.

Đuričko tumači ruskog švercera Jurija. Američki mediji navode da je Đuričko poznati glumac koji je glumio u nekoliko filmova i TV serija proizvedenih u njegovoj rodnoj Srbiji od osamdesetih, pre nego što je debitovao na engleskom jeziku u filmu „World War Z“, 2012. godine. Godinu dana kasnije takođe je imao ulogu u mini seriji „The Last Panthers“.

Njegovog lika ocenjuju kao „brilijantnog“, a Đuričko, baš kao što oduševljava javnost u Srbiji, dobio je ogroman aplauz američke javnosti koja, ako je sudeći prema reakcijama na internetu ali i kritikama uticajnih američkih medija, obožava njegov perfomans u seriji.

Foto: Printscreen / Netflix

Ko je Juri, odnosno, Đuričko, i šta on radi u seriji? U nastvku teksta se nalaze spojleri. 

U seriji postoji lik Hoper koji razvija vezu sa Dmitrijem. On je ruski zatvorski čuvar u tajnom vojnom pritvoru u Rusiji. Hoper je naterao Dmitrija da napiše otkupninu i ostavi broj telefona za Džojs – svi oni su likovi u seriji – dajući joj do znanja da je Hoper živ i da je zadržan u Rusiji. Kada Džojs nazove, traži 40.000 dolara za dva dana, a novac mora da bude isporučen na Aljasku. Džojs zove Mareja i oboje lete „Aljaska ervejzom“ sa novcem u koferu. Tu dolazi Jurij – odnosno, Nikola Đuričko. On je švercer kojeg Dmitrij koristi da odnese novac i vrati Hopera. Hoper beži i stiže do švercerovog skladišta.

Kada stignu, Jurij se lepo provodi prebrojavajući novac. Na svoju užasnutost, nudi Džojs i Mareja kafom i zove Dmitrija u zatvor. Jurij sipa Amerikancima kafu i kaže svom partneru da ih je otkucao upravniku za novac i lokaciju Hopera. Jurij je takođe rekao KGB-u da mu nude novac da dovede Amerikanku koja je raznela njihovu laboratoriju ispod tržnog centra.

Foto: Printscreen / Netflix

Hoper i Dmitrij su sada cimeri u ćeliji. Džojs i Marej preuzimaju avion u kome ih Juri prebacuje. Nateraju Jurija da se oblači kao Marej, a on se pretvara da isporučuje Džojsa i sebe upravniku. Kada stignu, svedoci su klanja Demodoga – dok je šest ruskih zatvorenika već pojedeno, ali uspevaju da dozvole Hoperu i Dmitriju da izađu iz zatvorskog dvorišta i služe.

Đuričko je u Srbiji imao brojne uloge, i još kao mali postao je zvezda domaćih TV ekrana. Njegova prva velika uloga, koja ga je vinula u zvezde domaće kinematografije bila je uloga Kengura u filmu „Kad porastem biću Kengur“.

Kreatori nove sezone „Stranger things“ najavljuju da će četvrta i peta sezona serije biti poslednje – te da je četvrta sezona zbog toga podeljena na „dva dela“.

Za sada je dostupno prvih sedam epizoda u kojima se Đuričko, standardno, snalazi fenomenalno.

Đuričko je još početkom 2020. godine objvio da je dobio ulogu u seriji – ali nije smeo da deli detalje sa fanovi na internetu.

Četvrta sezona serije je sada dostupna na Netfliksu.

Izvor: NovaS