Nesvakidašnja priča: Pogledajte kako izgleda čarobna laguna u Dalmaciji u kojoj se venčao mladi par Austrijanaca

Iako smo pre koji dan i zvanično zakoračili u jesen, a leto je ostalo za nama, ušuškano u sećanjima između talasa i odsjaja sunca u njima, mirisa mora i palminih grana koje bacaju šarene senke po tlu, zalaska sunca i spokoja koji donosi novo jutro, portal Svet Dijaspore vam donosi jednu bajkovitu i nadasve zanimljivu priču.

Naime, donosimo vam priču o jednoj ljubavi i jednoj čarobnoj laguni koja se nalazi u centralnoj Dalmaciji…

Foto: Svet Dijaspore

Reč je o laguni Zaklopica na ostrvu Tkon, koje se nalazi preko puta Biograda na Moru, a koja je poznata samo lokalnom stanovništvu i turistima koji sa svojim jahtama i jedrenjacima svraćaju u nju.

Ko je jednom zakoračio u Zaklopicu, zna o čemu pričamo kada kažemo da je reč o jednom magičnom mestu na kome se ukrštaju pozitivne vibracije i energija koja pruža osećaj mira, spokoja i lepote.

Upravo je to osetio mladi par iz Gornje Austrije kada je pre dve godine svratio svojom jedrilicom u lagunu Zaklopica i u njoj ostao nedeljama.

Da se ta magija ne zaboravlja tek tako, pokazali su time da su rešili da svoje venčanje ovog leta organizuju upravo u Zaklopici.

Ništa nije stajalo na putu njihovoj ideji i želji, ni to da svojom jedrilicom ponovo dođu u čarobnu lagunu nedelju dana ranije, te da organizuju dolazak pedesetak svatova iz Austrije, zakažu matičara, svadbeni ručak i mnogo toga drugog što je potrebno da bi dobili svoje venčanje iz snova.

U svim tim pripremama neizmerno im je pomogao tim iz konobe “Zaklopica”: Marko Kadija, vlansik konobe i Bruno Jačan, menadžer iste, jer mladi Austrijanci ne govore hrvatski jezik.

U Zaklopici kao da je vreme stalo, tih dana sve je bilo mirno, nigde uobičajene hektike oko organizacije venčanja, a ipak, sve je na kraju ispalo čarobno – uz pomoć magije ovog mesta!

Ukoliko vam se dopada Zaklopica, slobodno se obratite našoj redakciji za više informacija…

Foto: Svet Dijaspore
Foto: Svet Dijaspore
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Svet Dijaspore
Foto: Svet Dijaspore
Foto: Svet Dijaspore
Foto: Svet Dijaspore
Deo tima konobe “Zaklopica”: Marko Kadija, vlansik konobe i Bruno Jačan, menadže/ Foto: Privatna arhiva
Foto: Svet Dijaspore
Foto: Svet Dijaspore

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Svet Dijaspore