Nećete verovati koju pesmu je umesto Ðoleta Balaševića snimio Mile Kitić!

Često se u narem narodu govori izreka „Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno“, a ova rečenica može da se primeni na priče naših pevača.

Mnoge pesme koje su otpevali bile su namenjene nekim drugim pevačima, a jedna priča je privukla posebnu pažnju medija.

Naime, jedan od najvećih hitova Mileta Kitića „Kraljica trotoara“ bila je namenjena Đorđu Balaševiću. Ova priča privlači posebnu pažnju upravo zbog toga što su njih dvojica potpuno različiti žanrovski.

Mile je jednom prilikom u medijima ispričao kako je došao do ove pesme, a priča je zaista neverovatna.

-Došao sam kod njega kući sa suprugom Martom, i on je listao svoju svesku s pesmama i tada je naišao na ‘Kraljicu trotoara’, međutim, rekao mi je da nije za mene. Zamislio je da se čuju zvuci dve gitare i da se tekst ispriča, te da je pesma namenjena pevaču poput Đorđa Balaševića. Ali Marti to nije bilo loše, mada je mene malo zbunio tekst. Na kraju sam je uzeo – ispričao je Mile Kitić jednom prilikom i dodao:

-Kad sam ušao u studio, Pera Zadravković, koji je pravio aranžman, nije bio oduševljen, ali Kemiš i moja Marta jesu. I tako Pera ode kući, sutradan napravi aranžman i pesma ispadne tako kako ispadne. Ja sam tad ispao hrabar, verovatno najhrabriji od svoje generacije. Pljuvali su me za mnoge pesme koje sam snimio, a bez kojih danas ne može da prođe nijedan moj nastup.

Izvor: Grand.rs