Ne propustite! Festival domaćeg filma „Adria Film Fest“ od 7. do 10. septembra u Beču!

Po treći put festival domaćeg filma „Adria Film Fest“ biće održan u Beču od 7. do 10. septembra 2023 u organizaciji filmske distributerske kuće Adria Film i udruženja Kultur Kombinat.

Festival se održava uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Ambasade Republike Srbije u Beču i Filmskog Centra Srbije.

Festival se sastoji od tri programske celine: Glavni program, dokumentarni program i reprizni program najboljih srpskih filmova koji su prikazani austrijskoj publici 2022. i 2023. godine. Program festivala se održava u bioskopima “Urania” i “Cineplexx Millennium City”.

Festival svečano otvara film „Što se bore misli moje“ Milorada Milinkovića, koji će imati svoju internacionalnu premijeru na Adria Film Festu. Projekcija je zakazana u četvrtak, 7. septembra, u bioskopu “Urania”, sa početkom u 20 časova. Svečanu premijeru uveličaće glumačka i autorska ekipa filma, koja za ovu priliku posebno dolazi u Beč.

Ulaznice za projekcije će u toku ove nedelje biti puštene u prodaju na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na stranici bioskopskog lanca “Cineplexx”.

Projekcije se održavaju u terminima od 18 i 20 časova. Filmovi će biti prikazivani u originalnim verzijiama, sa engleskim ili nemačkim titlom.