„NE PRODAJEMO SE SVI ZA PARE, ZAŠTO BRAĆO?“: Jeleni Karleuši zbog neprimerene objave o politici balkanskih zemalja otkazan nastup u Crnoj Gori, pevačica se odmah oglasila! (FOTO)

Pevačica Jelena Karleuša otkazala je nastup u Crnoj Gori zbog, kako je napisala na Instagramu, „grubog mešanja politike“.

Naime, Karleuša je juče objavila story koji je podigao veliku prašinu i uzrokovao otkazivanje nastupa u Crnoj Gori.

Njenu objavu prenosimo u celosti:

Neverovatno kako su vlade okolnih malih zemalja konstantno neprijateljski raspoložene prema mojoj zemlji Srbiji. I njihovi mediji i njihova vlast. Za to vreme Srbija građanima okolnih zemalja pruža dugačak niz olakšica i povlastica kad dođu u Srbiju da žive, rade i zarade. Da Crna Gora po ko zna koji put glasa protiv Srbije, a da se pola Crnogoraca nalazi u toj istoj Srbiji i ne vidi neki moralni problem ili politički problem?! Pa ne glasaš protiv zida već protiv naroda i zemlje koja ti hrani sunarodnike. I nije dovoljna sramna nepravda koju nam svi oni mali čine tako što kao gomila iskreženih majmuna likuju kao sad se rani lav, kad nam se protivpravno otimo ogromno parče teritorije i time se krše svi zakoni UN nego se utrkuju ko će više da naudi. Jer vide da mogu da podignu svoj ku**ić… I niko, ponavljam niko nema pravo da se poziva licemereno na devedesete jer niti te politike ima, niti tih mozgova… Jer kad bi Srbija krenula da se poziva na nepravde devedesetih, pedesetih, četrdesetih, tridesetih, dvadesetih, raznih Jasenovaca, Tita i komunista koji su nam se nakačili da grbaču i Albance i ostale narode i narodnosti koji nisu imali ni put ni voz, mogli bi svi zajedno da se proglasimo za genocidni Balkan koji treba sravniti sa zemljom. Nuklearka i bam! Jer svakom Crnogorcu je deda Srbin, svakom Hrvatu je deda ubijao Srbe, svakom bošnjaku deda nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije jer smeta ono ić i razumevanje srpskog jezika a svakom Albancu sa Kosova je deda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila prema Grčkoj u Prvom svetskom ratu, u banvi koja je palila vekovne srpske manastire. Mi smo zmijarnik, svi mi na Balkanu, zatrovani mržnjom i politikom protiv Srbije koja na*ebe kad ne reaguje a i kad reaguje samo zato što nikada nije zvanično prebrojala svoje žrtve i tražila pravdu za milione ubijenih, proteranih, poturčenih i pokatoličenih, obespravljenih… Nikada nisam podržavala bilo kakav vid agresije, zločine po bilo kojoj osnovi. Prva uvek osudim. Zato osuđujem i nepravdu prema mojoj zemlji“, zaključila je ona.

Karleuša se potom ponovo oglasila i saopštila da je nastup u Crnoj Gori otkazan.

Nažalost, primorana sam da otkažem najavljeno gostovanje u Podgorici zbog grubog mešanja politike u moj nastup. Nadam se da divan bratski narod Crne Gore neće dozvoliti da razne političke struje u CG napadaju pevače iz Srbije. Žao mi je što ovih dana svi možemo da vidimo kako moju zemlju napadaju, podržavaju otimanje teritorije i glasaju protiv moje zemlje i mog naroda a onda se ljute kada neko glasno postavi pitanje – zašto braćo?“ – napisala je JK i zaključila:

To što sam otkazala nastup tamo gde ne poštuju moju zemlju i vređaju me zato što sam iz Srbije je dokaz da se ne prodajemo svi za pare. Mene pare ne interesuju. Pozdrav publici iz Podgorice, mojim divnim fanovima, žao mi je zbog situacije i veliki poljubac narodu Crne Gore koji neizmerno volim„.

Foto: karleusastar/Instagram
Foto: karleusastar/Instagram

Tekst: Svet Dijaspore