NE BRŽE OD ŽIVOTA: Vozač koji je juče poginuo sa suprugom, pre 5 godina u smrt poslao trudnu devojku!

Novi detalji stravične nesreće na A3: Poginuli su supružnici. Mladić imao nesreću i pre pet godina, tada mu je poginula djevojka (17)

Na autoputu A3 kraj Novske poginuo E.Z. (24) i njegova supruga (20). Dvogodišnje dete teško je povređeno. Vozio je 200 km/h. Otkrio je to snimak koji je objavio na mrežama nešto ranije pre nesreće. No, nakon utvrđivanja identiteta objavljeni su i novi strašni detalji. E.Z. je prije pet godina takođe doživio nesreću u kojoj je poginula njegova tadađašnja 17-godišnja devojka koja je bila trudna. Lekari su uspeli da spasu bebu.

Dvogodišnje dete zadobilo povrede nekoliko organa

Jurnjava levom trakom na autoputu. Preticanje kamiona i auta. Glasna muzika. Nekoliko zlatnih prstena na rukama i pokazivač brzine koji je u jednom trenutku pokazivao čak 200 kilometara na sat. Sve to vidljivo je na snimcima koje je na Facebook-u objavio mladić E. Z. (24). Bilo je to svega nekoliko minuta pre nego će sebe i svoju suprugu (21) odvesti u smrt.

Na autoputuA3, između Novske i Okučana, svojim BMW-om se zabio u zadnji deo kamiona. On i supruga poginuli su na mestu, a dete (2) zadobilo je teške telesne povrede. Kolima Hitne pomoći odvezli su ga u bolnicu u Novu Gradišku. Tamo su utvrdili da ima teške povrede na nekoliko organa. Zbog težine povreda prebacili su dete u KBC Zagreb i za sada je stanje stabilno.

Foto: Jutarnji.hr

Snimao se za Facebook

Kako piše 24sata.hr, mladić se kratko pre nesreće vraćao s porodičnog slavlja u Kutini. U jednom trenutku je, jureći autoputem i držeći mobilni u ruci, snimao sebe. Pozdravljao je i svoje pratitelje, a u nekoliko sekundi snimka vidi se i jedan od putnika na zadnjem sedištu. Taj snimak se vrlo brzo proširio, a među komentarima bilo je i nih u kojima su ga pozdravljali prijatelji i poznanici, neki i ohrabrujući jurnjavu.

Međutim, nakon što je policija objavila da je na tom delu autoputa došlo do nesreće i nakon što je otkriven identitet stradalih, pod objavom su brojni pratioci počeli izražavati saučešće.

Novogradiški kraj zavijen je u crno. Rijetki su heli da govore o poginulom mladiću i njegovoj supruzi.

“Koliko sam vidio, a bio sam na mjestu nesreće, vidljivi su tragovi kočenja. A čujte, volio je automobile, kao i svaki mladi dečko. Žao mi je da se ovo sve dogodilo”, rekao je kratko bliski prijatelj poginulog vozača.

“Otišli ste na neko bolje mjesto”, “Neka vas anđeli čuvaju”, “Odoše moji kumovi”, “Zašto prijatelju moj”, samo su neke od poruka koje su ostavljali prijatelji i rodbina stradalog para. Mnogi su izrazili i brigu za povređenim detetom upozoravajući da nije odgovorno tako juriti autoputem.

Vatrogasci rezali lim da izvuku unesrećene

A da je brzina bila velika pokazuju i fotografije s mesta nesreće. Automobil je potpuno uništen. Od siline udarca prednji kraj je potpuno razbijen i uništen. Na intervenciji su, osim hitne pomoći i policije, bili i vatrogasci koji su morali da režu lim da bi došli do unesrećenih.

“Zatekli smo osobno vozilo koje je slupano s kamionom. Dečki su samo oslobodili ove što su poginuli, da ih se može izvući kasnije. Dijete je hitna preuzela, prije našeg dolaska su uspjeli izvući dijete”,  rekao je zapovjednik vatrogasne stanice Nova Gradiška, Tomislav Orlovac.

Nesreća 2019.  odnela život devojke (17), od šoka preminula i njena baka

Inače, mladić E. Z. je od radnije poznat policiji. Kako nam je potvrđeno iz nekoliko izvora, on je već 2019. imao tešku saobraćajnu nesreću u Kovačevcu kraj Nove Gradiške. I u toj nesreći je poginula putnica automobila, njegova tadašnja devojka koja je imala 17 godina. E. Z. je tada, kao vozač kombija, izgubio kontrolu nad vozilom te je proklizao u suprotan smer puta i udario u betonski most. Od siline udarca automobil se prevrnuo i ponovno vratio na kolovoz. Mladić i njegova tadašnja supruga su ispali iz kombija jer nisu bili vezani.

U toj nesreći su oboje teško povređeni, a ispostavilo se i kako je ona bila trudna. Nesrećna devojka primljena je u bolnicu u Novoj Gradiški gde je stabilizirano stanje, pa je potom hitno prevezli u Zagreb. Dete su lekari uspeli da spasu, ali je žena na kraju podlegla povredama. Na mesto te nesreće stigla je i baka trudnice kojoj je, videvši unuku, pozlilo od šoka te je preminula na licu mesta.

Naređena obdukcija

Nakon jučerašnje nesreće tela stradalih su prevezena u sisačku Opšu bolnicu gde će se obaviti obdukcija. Tada će biti poznati i rezultati toksikološke analize, a Županijsko državno odvjetništvo u Sisku još utvrđuje sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije, javlja Dnevnik.hr.

Autor: 24 sata.hr, Dnevnik.hr