Napustio nas je Masimo Savić: Tužno predskazanje otpevao sa Tonijem Cetinskim (VIDEO)

Juče je čitav region rastužila vest da je preminuo Massimo Savić (60).

Tužnu vest o odlasku jednog od najvećih pevača Hrvatske koji je slavu stekao svojevremeno u ex YU, objavila je njegova porodica.

„Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. -Eni i Mirna“, objavile su njegova supruga i ćerka na njegovoj službenoj stranici.

Pevač satkan od emocija kao i stihovi njegovih legendarnih pesama, preminuo je nakon kratke i teške bolesti – karcinoma pluća u šezdesetoj godini u Zagrebu.

Tužna simbolika: Massimo je umro 23. decembra, a njegov slavni kolega pevao je sa njim o tragediji koja se dogodila na taj datum

Vest o smrti Massima Savića potresla je region, a mnogobrojne kolege, saradnici i prijatelji opraštaju se od slavnog pevača.

Ovim povodom oglasio se Toni Cetinski, koji je na Instagramu izrazio duboku tugu povodom gubitka.

„Počivao u miru Massimo. Iskreno saučešće porodici i tvom malom krugu velikih ljudi“, napisao je Cetinski.

Toni Cetinski izveo je pesmu „23. prosinac“ u kojoj peva o smrti drage osobe. Međutim, ono što se ovde posebno izdvaja, Toni je ovu numeru izveo upravo sa Massimom Savićem.

Ni jedan ni drugi umetnik tada nisu ni mogli da naslute kako će ova pesma nositi tužnu simboliku.

U znak sećanja na Masima donosimo vam par njegovih najvećih hitova po kojima ćemo ga pamtiti:

Iskreno saučešće porodici…

Tekst: Svet Dijaspore / Nova.rs