MODNIM KREATORIMA PONESTALO INSPIRACIJE? Luj Viton predstavio „torbu za sendviče“ vrednu 3.000 evra

Torba koju je nedavno lansirala prestižna francuska modna kuća Luj Viton inspirisana je – vrećicom za sendvič .

Da li se sećate Balenciaga torbe u plavoj boji, koja je bila identična kopija torbe za kupovinu koju dobijate u Ikei, samo što je bila od kože umesto plastike i koštala je oko 2.000 evra umesto 60 centi? Sada imamo nešto slično.

Bez obzira koliko volite modu, ponekad je modne trendove jednostavno nemoguće razumeti. Torba koju je nedavno lansirala prestižna francuska modna kuća Luj Viton pripada sličnoj kategoriji i inspirisana je vrećom za sendvič.

Očekivano, reakcije su pomešane: jedni smatraju da je modnim kreatorima zaista ponestalo inspiracije, dok drugi hvale njenu smelost i originalnost.

Vitonova „torba”, koja je u prodaju krenula 4. januara ove godine, naravno nije od papira, već od kvalitetne kože, a unutrašnjost je obložena tekstilnom postavom i krije malu fioku, piše Stile.Over.Net.

Dizajn je delo Farela Vilijamsa, poznatog muzičara i producenta koji je od prošlog leta kreativni direktor za mušku modu u Luj Vitonu. Kreator ne krije da ga je inspirisala klasična papirna sendvič kesa, ali je želeo da je ponovo kreira u narandžastoj boji tipičnoj za Vitonove torbe za kupovinu.

Torba ima i i rajsferšlus plave boje, kako se dragocenosti (ili sendviči) koje ćete u njoj nositi ne bi izgubili, prenosi Metropolitan.

Izvor: citymagazine.danas.rs