Lepa Brena otkrila jelovnik uz koji je smršala 17 kilograma i koji je zaslužan za njenu vitku liniju

Lepa Brena je svojevremeno vodila bitku sa viškom kilograma.

U jednom perodu svog života dodala je čak 17 kilograma, pa je rešila da se posveti svom izgledu i reši ovaj problem.

„Prošla su vremena kada sam se držala ‘repertoara’ na kome su bili punjena šnicla ili nešto pohovano. Važno je voditi računa o tome šta jedete. Ako već u automobile točimo najbolje gorivo, zašto to ne bismo radili i sa svojim telom“, ispričala je Brena jednom prilikom i otkrila kako izgleda njen dnevni jelovnik:

„Prvi dnevni ritual mi je čaša mlake vode sa nekoliko kapi limuna, a onda sledi obrok, koji obično čini lagani smuti. Tokom dana unosim dosta osvežavajućeg voća i uvek pri ruci imam vodu sa limunom. Izbegavam mleko i mlečne proizvode, sve osim kefira, hleb gotovo da ne jedem. Najviše mi prijaju salate sa inćunima i povrćem, sa dodatkom brusnica, mlevenih oraha, morske soli, dobrog maslinovog ulja i dosta limunovog soka. Ribu volim na sve načine. Svake godine pred početak letnje sezone skinem dva, tri kilograma kako bih u večernjim satima mogla da pojedem neku pastu pošto su naše večere prilično kasne.“

Pevačica je objasnila da njen režim ishrane nije strog za telo, već naprotiv, ovo je način na koji ona održava svoje telo zdravim i u dobroj formi.

„Mislim da to nije strogost prema sopstvenom telu, nego disciplina. Neko bi rekao da je to post, koji je zastupljen u svakoj religiji, a ja to zovem detoksikacijom. Kada hoću da skinem nekoliko kilograma, izbacim šećer, odnosno kolače, alkohol, ugljene hidrate, i jedem samo organsko voće i povrće, sve pre 17 časova. Kada istrenirate um da možete to da uradite, osećate se fantastično. Telo se, ipak, najbolje oporavlja kada gladuje. Naravno, ne treba preterivati. Nisam manekenka, niti volim izrazitu mršavost, ali mi prija kada na neki način gladujem. Osećam se lakše i vitalnije“, opisala je Brena svojevremeno za „Hello“.

Izvor: nova.rs