KLUB „CAFEX“ OTIŠAO U LEGENDU: Nakon dve decenije rada zatvoren kultni bečki klub! (VIDEO)

Za mnoge generacije naziv „Cafex“ predstavlja brend koji se veoma brzo etablirao u bečku javnu scenu još davne 2001. godine kada je ovaj klub otvoren na uglu Alserstrasse i Hernalser Gürtel.

U ovom periodu, klub je samo jednom promenio vlasnika, i to kada je prvobitni osnivač i vlasnik Atif Mehica, pre devetnaest godina „Cafex“ prodao Slobi Jankoviću, iskusnom ugostitelju koji je ime u noćnoj sceni glavnog grada Autrije napravio radom u legendarnoj diskoteci „Nachtwerk“, a zatim i u svom prvom klubu „E-Werk“.

Legendarne srede u „Cafex“-u, tematske žurke i vikendi sa nastupima poznatih imena domaće estrade, prepričavaće se još dugo. Razloga za to je pregršt… Mnoge su generacije upravo na ovom mestu imale svoje lude provode, proslave rođendana, veridbe, zaljubljivanja i zore koje su ih dočekivale kada bi nedeljom završavali svoje subotnje izlaske, već kad je sunce iznad Gürtel-a  bilo u zenitu.

Zorom se izlazilo iz kluba… / Foto: Svet Dijaspore

Sve ovo portal Svet Dijaspore govori sa kredibilitetom, jer smo bili svedoci ispisivanja Cafex-ove istorije kroz dve decenije njegovog postojanja i uspešnog rada.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da se „Cafex“ zatvara i da u to ime organizuje oproštajnu žurku, koja je održana predhodnog vikenda. Kako to obično biva u ovakvim presudnim momentima, stalni gosti, poslovni saradnici, zaposleni i prijatelji kuće oprostili su se na odveć emotivnoj žurci od kluba ali i njegovog vlasnika Slobe, koji je za kraj „krunisan“ krunom koja mu je dodeljena pomenute večeri.

Rade emocije… Sloba „Cafex“ / Foto: Cafex

„Ušao sam u godine, zasitio se, a i težak je ovo posao ukoliko se radi godinama kao što sam to ja radio. Vreme je za promene. Prerano je možda govoriti o penziji, ali prvo želim da se odmorim, da putujem i posvetim vreme porodici i sebi, jer cenim da sam zaslužio” – uz osmeh nam je rekao i u jednom dahu Sloba „Cafex“ – i otkrio da je presrećan što će lokal nastaviti da živi u nekom drugom obliku i pod drugim vođstvom, međutim, o tome više uskoro ekskluzivno na našem portalu Home – SVET+ (svetplus.eu)

Slobi i timu kluba „Cafex“ portal Svet Dijaspore želi puno sreće u budućem životu i radu, a oni se od Bečlija opraštaju svetlećom reklamom na kojoj je ispisano „Hvala za sve godine“!

Foto: Svet Dijaspore
Adio Cafex / Foto: Svet Dijaspore

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Svet Dijaspore