Kapa dole! Nakon ismevanja romske devojčice iz Vrbasa – Seka Aleskić potvrdila da je prati na maturu!

Slučaj vršnjačkog nasilja u Vrbasu izazvao je burne reakcije javnosti, a tim povodom oglasila se i popularna pevačica Seka Aleksić.

Vest o još jednom slučaju vršnjačkog nasilja potresla je Srbiju.

Naime, učenici 8. razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu drugovi iz razreda su ovih dana, zbog njenog romskog porekla, „poklonili“ parče žice uz reči: „Tvoji svakako skupljaju bakar, pa da doprinesemo“. U susret maturi, dečak, koji je trebalo da joj bude pratnja, odustao je od te ideje i otkazao, uz neumesnu šalu da se plaši da će ona, ako usput vidi tuđ bicikl, otrčati da ga ukrade.

Priča o devojčici iz Vrbasa odjeknula je društvenim mrežama, a pevačica Seka Aleksić, koja je veoma aktivna na Tviteru, nadovezala se na slučaj ove učenice gestom koji je oduševio javnost.

Seka Aleksić stupila u kontakt sa devojčicom koja doživljava vršnjačko nasilje: Evo kako je reagovala učenica sa kojom će pevačica ići na maturu

„Evo ja ću sa njom na maturu. Gde je ta devojčica?“, napisala je Seka Aleksić na Tviteru.

Nakon što su njen potez ispratile brojne reakcije, pevačica je sada otkrila jednoj korisnici pomenute mreže da je stupila u kontakt sa osobom koja je prva podelila priču i koja je u kontaktu sa učenicom iz Vrbasa, kao i da je devojčica oduševljenja saznanjem da će joj Seka praviti društvo na maturi.

„Zvala sam ga. Kaže da je devojčica oduševljena što želim sa njom“, napisala je Seka na Tviteru.

Podsetimo, nakon što je Seka Aleksić objavila da će biti pratnja učenice osnovne škole iz Vrbasa, usledili su potezi brojnih javnih ličnosti, koje su jasno istakle značaj teme vršnjačkog nasilja u društvu. Svoj doprinos dali su i glumci Ammar Mešić, Srevan Piale, kao i košarkaš Vladimir Štimac.

Izvor: Nova.rs