KAO NEKAD NAŠE BAKE: Propolis, med, polen – pomažu kod prehlade i gripa

Nalazimo se u samom jeku gripa, korone i prehlada, a pored uobičajenih medicinskih preparata koje preporučuju lekari i koji se mogu naći u apotekama, imamo proizvode koji su 100% prirodni i mogu u mnogome da olakšaju stanje obolelog.

Naime, nisu samo “babske priče” da za ove “zimske bolesti” kao preventiva, ali i kad je bolest već nastupila, treba piti čajeve sa domacim medom, treba uzimati propolis kapi, polen i med sa semenkama koprive koji svi zajedno podižu imuni sistem i deluju u više pravaca na naš organizam.

Propolis kapi

Propolis predstavlja jedinstven dar prirode kojim pčele daruju čovecanstvo.

Propolis je prirodni antibiotik, baktericid, anestetik, antiseptik i antioksidans i stoga pomaže u borbi proziv upala i patogena, ali utiče i na jačanje imunog sistema i na taj način sprečava dalje zravstvene tegobe.

Propolis kapi možete da konzumirate sa medom ili ih nakapajte na šećer i ostavite da se topi u ustima.

Propolis kapi za decu

Ovaj proizvod je prilagođen najmlađima te treba samo pratiti uputvo za doziranje na osnovu uzrasta deteta.   

Polen

Kod ovog proizvoda reč je o pravom čudotvornom leku iz prirode jer je cvetni polen jedna od najbolje čuvanih tajni prirode. Polen sadrži brojne hranljive materije koje jačaju imuni sistem i neophodne su za zdravlje tela i organizma, kao što su vitamini B, C, D i E, proteini, magnezijum, nukleinske kiseline i cistetin.

Kofein je stvar prošlosti! Svako ko redovno konzumira pčelinji polen ima prirodno povećanu snagu i vitalnost.

Pčelinji polen proizvodi se direktno u Medinaium kompaniji.

Perga

Perga je jedna od namirnica izuzetnog kvaliteta i predstavlja jedan od najkvalitetnijih pčelinjih proizvoda. Reč je o fermentisanom cvetnom prahu koji nastaje kad pčele unesu polen u saće, tamo ga skladište, obogate enzimima i Perga se fermentiše u košnici najmanje 21 dan.

Perga se smatra 9 puta kvalitetnijom od polena i deluje brže i efikasnije u telu. Dobijanje ovog pčelinjeg proizvoda je dug i naporan proces koji značajno utiče na kvalitet i cenu Perge.

Sve ove proizvode možete pronaći u onlajn šopu Medinarium: Qualitätshonig aus der Natur | Medinarium ili direktno u radnji nadomak Beča.

Medinarium / Brühlerstraße 7/1 / 2340 Mödling / Österreich

Email: office@medinarium.com / Tel.: +43 676 48 00 417 /www.medinarium.at

Ili poruciti putem onlajn prodaje:

Tekst: Svet Dijaspore/S.N.

Foto: Promo