INCIDENT NA BEČKOM AERODROMU: Avion udario u električni stub na terminalu 3 (FOTO)

Na bečkom aerodromu Švehat (Schwechat) tokom vikenda došlo je do incidenta koji mogao da bude koban. Naime, letelica Airbus Austrian Airlines-a ozbiljno je oštećena na Terminalu 3 prilikom sudara na pisti.

„Potvrđujemo da se šteta na jednoj od naših letelica A320  dogodila izvan operacije aviona, tj. bez posade i putnika. Pokrenuta je istraga o uzroku i iznosu štete“, rekla je potparolka Austrian Airlines-a za dnevni list Kronen Zeitung.

Prema službenim informacijama, avion je tokom vuče po pisti udario o električni stub i most, odnosno tunel koji služi za ulazak putnika u letilicu. Pritom incidentu sem ostecenja na mostu, na avionu je otkinut desni stabilizator.

Kako ovdašnje mediji dalje javljaju, avion je predhodno sa putnicima doleteo sa londonskog „Heathrow“ i bezbedno sleteo na bečki aerodrom, ali je prilikom dalje vuče aviona na drugu poziicju došlo do oštećenja u kome niko nije bio ugrožen jer se u avionu nisu nalazili putnici, niti posada.  

Štetu za sada nije moguće proceniti jer su istražne radnje u toku, međutim, u vazduhu lebdi bojazan da će odsustvo ove letelice za Austrian predstavljati problem jer je sve spremno za početak prolećnih i letnjih odmora, te da zbog toga ne dođe do otkazivanja nekih letova.

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Svet Dijaspore /A Fly Guy´s Cabin Crew Lounge