“HER ŽIKA” BI BIO PONOSAN: Unuk legendarnog Gidre napravio dirljiv video posvećen dedi (VIDEO)

Glumac Dragomir Bojanić Gidra odigrao je brojne uloge u našim kultnim filmovima i serijama sa kojima je ostavio dubok trag u kinematografiji bivše Jugoslavije.

Lik Žike Pavlovića u kultnoj „Žikinoj dinastiji“ svakako je uloga po kojoj će ga pamtiti generacije i čije replike se izgovaraju i dan danas.

U braku je bio sa koleginicom Ljiljanom Kontić sa kojom je dobio ćerku Jelenu, a za Gidru je veoma bio vezan i unuk njegovog rođenog brata Milomira, Jovan Stojanović.

Iako je bio mali kada je Gidra preminuo, jednom prilikom je rekao da se odlično seća svog dede Dragomira.

Gidrin unuk Jovan sa porodicom / Foto: Privatna arhiva

„Često sam ga posećivao u njegovom stanu blizu Kalemegdana. Kakav je bio u Žikinoj dinastiji, takav je bio i u svakodnevnom životu, nasmejan i vedar. Nikada ga nisam video tužnog ili namrgođenog“, rekao je svojevremeno Jovan domaćim medijima.

Tom prilikom je istakao i da nema istine u pričama da je Gidra bio neveran svojoj supruzi Ljiljani.

„Nije tačno da je moj deda bio švaler. On je mnogo voleo moju babu Ljiljanu i od te silne ljubavi dolazilo je i do svađe. Zbog toga su se često rastajali jedno od drugog, ali joj se on uvek vraćao. Nije odlazio zbog drugih žena, to nije istina“, istakao je Stojanović.

Jovan se, inače, bavi manekenstvom i radio je kampanje za poznate brendove, učestvovao na revijama, a pojavljivao se i u muzičkim spotovima. Oženjen je šminkerkom Majom sa kojom ima sina Alekseja, a svojim šarmom osvojio je srca brojnih žena koje ga prate na društvenim mrežama.

Inače, Jovan je povodom godišnjice smrti slavnog dede napravio omaž njegovog života u kome se smenjuju fotografije slavnog glumca dok se u pozadini čuju stihovi legendarne pesme „My Way“ još jedne legendarne svetske face – Frenk Sinatre.

I tako odveć emotivni vizual, dodatno je dirljiv kad se pročitaju Jovanove reči: „Na današnji dan Gidra je otišao na bolji svet… Sada gore negde uživa sa svojim kolegama gde su ponovo svi zajedno i smišljaju neke nove viceve i fore…“.

Svet Dijaspore/ S.N.G. // Izvor: Nova.rs

Foto: Instagram/jovanstojanovic