Film „Pokidan“ po motivima života Ace Lukasa premijerno od 7.12. u bioskopima širom Evrope (VIDEO)

City, sa početkom u 19:30 časova. Svečanu premijeru u Austriji će svojim prisustvom uveličati autorska i glumačka ekipa filma.

Nakon svečane premijere u Beču, film nastavlja da se prikazuje na redovnom repertoaru bioskopa Cineplexx Millennium City i Lugner City Kino. Austrijska publika će imati priliku da pogleda film „Pokidan“ i u Cineplexx bioskopima širom zemlje u nedelju, 10. decembra.

„Pokidan“ će takođe 10. decembra biti prikazan u odabranim bioskopima Nemačke, Švajcarske, Švedske, Belgije, Luksemburga kao i u Češkoj republici i na Malti.

Film prati priču Predraga Dragomirovića – tridesetogodišnjaka, poznatom po svom talentu sviranja klavijature. Peđa trenutno živi kod roditelja, svira u grupi „Škorpioni“ sa svojim drugovima i u srećnoj je vezi sa Nadom. Bez jasne predstave o daljem toku svog života zapada za oko poznatoj rok zvezdi Ana Mariji koja je u potrazi za klavijaturistom. U trenutku kada misli da mu je život otvorio jedna vrata suočava se sa nizom problema koji ga odvode u dugove. Život mu se još jednom osmehnuo kada ga u lokalnom podrumu primećuje estradni menadžer Vanja i tada se Peđin život menja iz korena.

Film je rađen po knjizi „To sam ja“, objavljenoj 2021. godine, a koju je pisao Vanja Bulić.

Glavnu ulogu tumači Mladen Sovilj, a u ostalim ulogama su Ivan Đorđević, Radoje Čupić, Andrija Kuzmanović, Marija Pikić, Milutin ‚Mima‘ Karadžić i mnogi drugi.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na zvaničnim bioskopskim stranicama.

Svet Dijaspore/Promo