Film o prvoj balkanskoj špijunki: Premijera filma „Vera“ u petak 2. decembra u Beču, a od 4.12. u bioskopima širom Evrope (VIDEO)

Domaći triler „Vera“ reditelja Nedeljka Kovačića, premijerno će biti prikazan u Beču u petak, 2. decembra, u bioskopu Cineplexx Millennium City, sa početkom u 19:30 časova. Premijeru u Austriji će svojim prisustvom uveličati glumačka i autorska ekipa filma.

Nakon svečane premijere u Beču, film nastavlja da se prikazuje na redovnom repertoaru bioskopa Cineplexx Millennium City, Donau Zentrum i Lugner City Kino. Austrijska publika će imati priliku da pogleda film „Vera“ i u Cineplexx bioskopima širom zemlje u nedelju, 4. decembra.

„Vera“ će takođe 4. decembra biti prikazana u odabranim bioskopima Nemačke, Švedske, Belgije, Italije, Luksemburga kao i u Češkoj republici i na Malti, a 11. decembra i u bioskopima Švajcarske.

Film je inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali „srpska Mata Hari“. U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

Ulogu Vere Pešić tumači Jovana Stoiljković, a u ostalim ulogama su Petar Zekavica, Nikola Kojo, Bojan Žirović, Aleksandar Srećković – Kubura, Viktor Savić, Anita Mančić, Tihomir Stanić, Vuk Kostić, Nebojša Dugalić i mnogi drugi. Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na zvaničnim bioskopskim stranicama.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na zvaničnim bioskopskim stranicama.

Foto: Promo