Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine proslavljen i u Austriji

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču, u ponedeljak 4. decembra održan je prijem povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i u glavnom gradu Austrije.

Pozivu NJ. E. Siniše Bencuna, ambasadora BiH u Republici Austriji i brigadira Edina Bajramovića, vojnog atašea BiH u Austriji i vojnog savetnika Stalne misije Bosne i Hercegovine pri OSCE-u, Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, odazvao se veliki broj pripadnika diplomatskog kora, vojnih izaslanika drugim zemalja i istaknutih članova BiH Dijaspore u Austriji.

NJ. E. Siniša Bencun, ambasador BiH u Republici Austriji

Svečanost u Beču prigodnim govorom otvorio je novi ambasador Siniša Bencun, nakon čega je usledio govor brigadira Bajramovića, koji je ovom prilikom uručio i nagrade, a među nagrađenima našao se i prof dr Harald Gell, predavač na Terezijanskoj vojnoj akademiji (Theresianische Militärakademie) kome je pukovnik Edin Bajramović uručio Veliki pečat Bosanskog kralja Tvrtka I.

Brigadir Bajramović, prilikom uručenja i nagrade prof dr Haraldu Gellu, predavaču na Terezijanskoj vojnoj akademiji (Theresianische Militärakademie)

Nakon oficijalnog dela, usledio je prijem na kome su posluženi nadaleko čuveni specijaliteti Bosne i Hercegovine kao što su burek i ćevapi u lepinji sa kajmakom – što je naišlo na sveobuhvatno oduševljenje među internacionalnim gostima.

Brigadir Edin Bajramović sa visokim predstavnicima Vojske Austrije
BiH kadeti Vojne akademije (Theresianische Militärakademie) sa brigadirom Bajramovićem
Pukovnik Željko Bosanac (Srbija), brigadir Edin Bajramović (BiH), Zoran Glušac (firma Dimmi) i general major Bojan Zrnić (Srbija)
General major Bojan Zrnić (1.s.l.), Mladen Filipović, šef predstavnistva R. Srpske u Austriji (2.s.l.) i pukovnik Željko Bosnac (1.s.d.)

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Svet Dijaspore