DAMAMA NA DAR: Svet Dijaspore vas vodi za Dan žena u novorenovirani bečki Parlament!

Povodom proslave Međunarodniog dana žena i u saradnji sa Gudrun Kugler, poslanicom Austrijske narodne partije (Österreichische Volkspartei ili ÖVP) i predsedavajućoj Parlamentarne grupe austrijsko-srpskog prijateljstva u Parlamentu Austrije, portal Svet Dijaspore organizuje posetu bečkom Parlamentu koji je nakon petogodišnjeg renoviranja zasijao novim sjajem.

Naše drage čitateljke imaće priliku da obiđu ovo istorijsko zdanje u pratnji poslanice bečkog Parlamenta gospođe Kugler koja će ujedno biti i domaćin posete, kao i Svetlane Nenadović Glušac, direktorke portala Svet Dijaspore.

Gudrun Kugler / Foto: Svet Dijaspore

Nakon oficijalnog dela programa, učesnice ovog obilaska imaće priliku da se okrepe na prijemu i u neformalnom razgovoru pitaju poslanicu Kugler sve što ih zanima.

Prijava je obavezna!

Prijavu za obilazak Parlamenta (ime i prezime) možete poslati na E-Mail: svet.austria@gmail.com ili pozvati na +43 699 105 99 608 za sva ostala pitanja.

Rok za slanje prijava je do 29. februara 2024. godine.

Napomena: Obavezno sa sobom ponesite lični dokument sa fotografijom radi identifikacije na ulazu. Molimo vas da sa sobom nemate nikakve oštre predmete (makazice, grickalice, turpije..), kao ni flaše od stakla ili metala.

Datum: 5. mart 2024.

Adresa: Dr. Karl Renner-Ring 3

Vreme: 16:30 (skup ispred ulaza u bečki Parlament)  

Trajanje: 120 minuta – obilazak 60 min. i prijem u trajanju od dodatnih 60 min.

Foto: Svet Dijaspore
Säulenhalle / Dvorana stubova – Copyright: Parlamentsdirektion/Bernhard Zofall
Zgrada Prlamenta / Copyright: Parlamentsdirektion/Thomas Topf
Pallas Athene – / Copyright: Parlamentsdirektion/Paul Ott

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac