Da li biste probali „NATO“ pivo? Finska plasirala na tržiste pivo sa oznakama vojne alijanse (VIDEO)

Prvi utisak kad vidite konzervu piva „OTAN“ sa oznakama Nato alijanse je da je reč o nekoj šali koja se zu pomoć drustvenih mreža proširila i postala viralna.

Međutim, kada se malo „zagrebe“ i provere informacije, dolazi se do toga da se na tržistu u Finskoj zaista pojavilo „NATO“ pivo.

Naime, ko bi se samo pre pola godine kladio da se alkoholna pića mogu prodavati sa NATO simbolima, sada bi bio bogat čovek.

Od prošlog vikenda pivara “Olaf” u mestašcu Savonlinna u Finskoj izbacila je na tržiste pivo sa obeležjima ove vojne alijanse.

Pivo se zove “Otan”, što je inače franscuski naziv za “NATO”, na njemu se nalazi vitez Kunibert u  punoj oklopnoj opremi i sa NATO oznakom na grudima. Vreme pojavljivanja ovog piva je savršeno tempiran u smislu želje Finske da se pridruži alijansi i ostalim 30 zemalja koje joj pripadaju.

Upravni odbor pivare je za finski portal „Yele-fi“ objasnio šta je navelo kompaniju Olaf Breving na ovaj nesvakidašnji korak: “U prošlosti se nismo mešali u politička pitanja, ali sada većina Finaca podržava učlanjenje u NATO, s toga je odluka doneta u kratkom roku da se odlučimo na ovaj korak” – u saopštenju se dalje navodi da je reč o maloj pivari sa kratkim procesima donošenja odluka i da “Nikada to ne bi uradili da nismo verovali da je članstvo dobro za bezbednost Fisnke”.

Da li se radi o genijalnom marketinškom poduhvatu ili iskrenom oduševljenju – pokazaće vreme, međutim, mnogi smatraju da je totalni “No go” imajući u vidu da rat bukti na relaciji Rusija-Ukraijna i da je vojna alijansa bila razlog za početak konflikta…

Svetlana Nenadovic

Foto: Olaf Brewing Oy