„BOG OBRVA“ NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Adam Adaktar doneo svoj „carski“ tron ispred Hrama Svetog Save, sveštenik poručio: Ovo je bogohuljenje i ismevanje svetinje, to mesto je Hristovo!

Adam Adaktar još jednom je šokirao javnost svojim ponašanjem.

Ovog puta, samozvani „bog obrva“ otišao je korak dalje, pa je ruglu izvrgnuo Hram Svetog Save na Vračaru.

Kao što se može videti i na negovoj zvaničnoj Tiktok stranici, Adam je doneo carski tron na plato ispred Hrama, gde u opisu snimka piše da je „stigao tron u Hram“.

Kako prenosi Kurir, nekoliko vernika koji su u tom trenutku izlazili iz bogomolje, hteli su da pozovu i policiju, duboko uznemireni scenom kojom su zatekli ispred bogomolje.

Jedan od sveštenika iz Hrama i sam je bio zgrožen snimkom, pa je za pomenuti portal prokomentarisao ovu scenu.

Lično sam zgrožen i šokiran ovom nepriličnom scenom. Ne znam ko je dotična osoba, ali ovo je bogohuljenje i ismevanje svetinje. Ovako nešto još nisam video, a decenijama sam sveštenik. Skandal. Da se dotični imalo plaši Gospoda i Svetog Save, ne bi mu ovako nešto palo na pamet. Takvo slikanje na platou ispred Hrama je krajnje nedolično. Ljudi su totalno zastranili, a zbog čega? Zbog jednog klika na društvenim mrežama. Razumem vernike koji su hteli da se obrate nadležnim organima, ovo je zaista strašno. Tron koji dotični nosi, u pravoslavnim crkvama ima duboku simboliku. U njemu sedi arhijerej određene eparhije, to je mesto Hristovo. Ne znam šta je taj čovek umislio. Jako ružna i neprilična scena“, rekao je on.

Izvor: Nova.rs