Bijelin film „Čuvari formule“ pogledalo već 100.000 gledalaca: Premiejra u Beču 17. novembra! (VIDEO)

Film “Čuvari formule”, čija je velika beogradska premijera bila pre dve nedelje, do sada je pogledalo 100.000 gledalaca u bioskopima u Srbiji. Ova nesvakidašnja, istinita priča o akcidentu u Vinči iz 1958. godine, privlači veliku pažnju publike širom zemlje, a uoči početka bioskopske distribucije film je nagrađen i prestižnim nagradama na filmskim festivalima u Lokarnu, Sarajevu i CineNova.

Film koji nas podseća na humanost i empatiju, sa autentičnim rediteljskim pečatom reditelja Dragana Bjelogrlića, od ove nedelje počinje da se prikazuje i u bioskopima u regionu, navodi se u saopštenju produkcije.

U naslovnim ulogama su Radivoje Raša Bukvić, kao i proslavljeni francuski glumci Aleksis Manentij, Olivije Bartelemi i Ana Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igra Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

Ovu jedinstvenu priču, rađenu prema bestseleru profesora Gorana Milašinovića, kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović, uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića kao koscenariste. Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.

Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.

Premiejra u Beču 17. novembra!

Film „Čuvari Formule“ reditelja Dragana Bjelogrlića, premijerno će biti prikazan u Beču u petak, 17. novembra, u bioskopu Cineplexx Millennium City, sa početkom u 19:30 časova. Svečanu premijeru u Austriji će svojim prisustvom uveličati autorska i glumačka ekipa filma, na čelu sa režiserom Draganom Bjelogrlićem.

Nakon svečane premijere u Beču, film nastavlja da se prikazuje na redovnom repertoaru bioskopa Cineplexx Millennium City, Donau Zentrum i Lugner City Kino. Austrijska i Nemačka publika će imati priliku da pogleda film „Čuvari Formule“ u bioskopima u nedelju, 19. novembra.

Izvor: N1info.rs / Svet Dijaspore

Foto: Promo/Adria Film