Bečki dizajner napravio drsku i gerilsku akciju na reviji Filipa Plejna u Milanu

Bečki dizajner Maks Vajsenbok (Max Weißenböck) ušunjao se na reviju poznatog nemačkog dizajnera Filipa Plejna (Philippa Pleina) na Nedelji mode u Milanu i na modnoj pisti, među ostalim modelima predstavio outfit svog brenda “MAM Vienna”

Dvadesetosmogodišnji Bečlija ušunjao se protekle subote na reviju Philippa Pleina za proljeće/ljeto 2024 u Milanu i izveo posebnu vrstu spontanog „catwalka“ za vreme kog je zajedno sa ostalim modelima prošetao pistom, pritom noseći majcu sa svojim logotipom „MAM Vienna“.

Ova drska akcija u prvi mah je ostala neprimećena, te je Bečlija nakon silaska sa modne piste, slobodno odšetao iz objekta u kome je revija održana, međutim, na ulici ga je sustiglo obezbeđenje, nakon čega je priveden u stanicu policije.

Kako se ispostavilo, Vajsbok nije imao čak ni pozivnicu za ovaj modni događaj, te je nejasno kako se provukao kroz kordone obezbeđenja.

Međutim, iako moralno pogrešno i zakonski kažnjivo, mladi dizajner iz Beča čija modna linija se od avgusta ove godine našla u prodaji u jednoj velikoj robnoj kući na pešačkoj zoni Kertner štrase (Kärntner Straße), a od oktobra izlazi nova kolekcija koja nosi naziv „Isus plače“, na ovaj način skrenuo je pažnju svetske javnosti na sebe i besplatan marketing.

Nije jasno koliko će Vajboka ova „besplatna“ akcija koštati i da li će nemački dizajner Plejn podneti tužbu protiv mladog kolege, ili će se prisetitti svojih početaka i možda mu progledati kroz prste –  ostaje da se vidi…

Svet Dijaspore / Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Instagram/philippplein